mei
24

Om maar te beginnen met de t-shirts... ze zijn binnen. Ik had voor de Nederlandse delegatie van in totaal 9 mensen die naar Amerika gaan om 5000 kilometer gaan fietsen een grote doos met ROAM t-shirts besteld. In totaal ging het om 26 t-shirts. Hieronder zie je hoe zo'n stapel dat is en hoe de voor- en achterkant er uit zien. Op de achterkant staat namelijk een afbeelding van de route die we afleggen en alle plaatsen die we aandoen.

ROAM t-shirts (front)

ROAM t-shirt (back)

En nu het 'meer' gedeelte. Afgelopen zaterdag na het roeien in de 2- doorgefietst naar een roeigenoot om die te helpen verhuizen. Daarna doorgefietst naar m'n jongste broer om daar zijn verjaardag te vieren. Het was de bedoeling dat ik er om 16 uur zou zijn, maar door de verhuizing is dat wat later geworden. Reden des te meer om goed door te trappen. Gemiddelde snelheid over dik 44 kilometer lag op 30,7 km/u, maar ik vond m'n hartslag te hoog. Gemiddeld 160 slagen per minuut. En dat was ook te merken, want ik kwam moe en leeg aan in Stadskanaal. Gelukkig kon ik gelijk aanschuiven bij de BBQ.

Onderweg had ik in Haren trouwens nog bijna een aanrijding met een fietser die zomaar het fietspad op draaide zonder te kijken. Z'n vrouw fietste achter hem met een klein kind op het stuur. Je moet er toch niet aan denken wat er was gebeurt als ik 1 seconde eerder was en die man een kind op het stuur had.

Zondag werd ik al weer vroeg wakker in Stadskanaal, waar ik was blijven slapen. We hadden afgesproken in Schildwolde om een rondje met de Huneliggers te fietsen. Het idee was van Marjon v/d K. om daar af te spreken (lekker dicht bij huis of zoiets). Het regende die ochtend best wel, maar gelukkig zat ik voor 90% droog in mijn velomobiel. Na 15 minuten wachten zijn we met z'n tweeën maar vertrokken richting Krewerd. Een collega woonde daar en ik wou wel even zien hoe dat er uit zag. Dus na een belletje, om te kijken of hij thuis was, zaten we al weer snel aan de thee. Daarna het rondje af gemaakt en doorgefietst naar Groningen waar ik nog even in een andere roeiboot dan de dag ervoor zou stappen.

Toch weer lekker 186 kilometer gefietst. Gaat goed en weinig problemen, behalve dan dat ik tintelende tenen krijg. Daarom wil ik nog eens m'n plaatjes wat naar beneden zetten, in de oude positie.