jul
19

Soms heb je wel eens van die dagen dat je wat anders wil. Zo ook vandaag toen ik naar huis fietste. Ik wou gewoon even een andere route nemen als gebruikelijk. Maar nieuwe routes brengen soms ook nieuwe situaties met zich mee. De rotonde vlak bij het winkelcentrum gaat op de schop en daarom gaat het autoverkeer over de naastgelegen rijplaten heen. Even goed opletten dus. Zo ook op uit auto verlatende mensen die gewoon het portier openen en (vermoedelijk) niet op fietsers letten. Daarom probeer ik altijd minimaal een meter bij portieren vandaan te blijven. Even verderop was het alweer raak. Een brommer had geen zin om mij voorrang te geven. En dat terwijl hij al bijna stil stond. Als klap op de vuurpijl een fietser de (weer) zonder te kijken het fietspad op wil draaien. Een dezer dagen krijg ik er nog eens eentje voor. Gelukkig zijn er ook verkeersdeelnemers die wel weten hoe het moet. De auto op de tweede rotonde stopt keurig voor mij en een andere fietser.