jul
25

Wat een reis! Maar gelukkig goed en wel aangekomen in de Days Inn North in Portland (OR). Het avontuur begon zaterdagmiddag met een dik drie uur durende treinreis naar Naarden. Zondagochtend om 5:00 uur ging de wekker en na een snel ontbijt deden Bram S. en ik de rugzakken op en vertrokken met de trein richting Schiphol. Daar aangekomen stond Marcel B. al te wachten en niet veel later kwamen Johann S. en Bert van V. aangelopen. Inchecken hadden we de dag van tevoren al via internet gedaan, dus nu was het alleen een kwestie van bagage afgeven, douane- en gatecontrole.

Voor mij was het de eerste keer vliegen en dat was een hele belevenis. Ten eerste had ik niet verwacht dat er zo'n gigantische stuwkracht zou worden gegenereerd. Zoals je in onderstaande foto kan zien doet het opstijgen toch behoorlijk wat stof (ahum, water) opwaaien. Daarna wordt je hard in je stoel gedrukt en samen met het verticaal opstijgen (althans zo voelt het) is het een hele belevenis. Het duurde ook niet lang voordat we met dik 800+ km/u op 11.000 meter hoogte zaten.

ROAM 2011 - airplane takeoff

Bij het opstijgen vanaf Schiphol was er eigenlijk niet veel te zien vanwege het slechte weer. Maar naar mate de tocht vorderde werd het weer af en toe toch best aardig. Gelukkig waren de wolken nergens te bekennen toen we via Canada over de Rocky Mountains vlogen.

ROAM 2011 - Rocky Mountains (air view)

Tien uur later landde het toestel op de luchthaven van Portland en nadat we door het busje van het hotel opgehaald werden konden we eindelijk relaxen. Korte broek en slippers aangetrokken en naar het dichtstbijzijnde restaurant (op 100 meter lopen) gegaan voor een typische Amerikaanse maaltijd. Een cheeseburger met bacon... hmmm! Uiteraard gratis refills van je cola als je dat wil. Alles groot en veel, dat is hier het motto. Goed opletten dat ik hier niet zwaarder vandaan ga als dat ik gekomen ben.

ROAM 2011 - cheeseburger

We zijn nu nog maar een paar uur in Portland en we hebben met zeker al tig mensen gesproken over ons ROAM-avontuur. Mensen zien de t-shirts en willen weten wat het is. Ik vermoed dat we die vraag deze dagen nog veel vaker zullen krijgen. Maar ik zal ze allemaal, tot aan de laatste toe, vol enthousiasme te woord staan.

4 reacties

Margje's picture
Margje (niet geverifieerd)
He Wilfred, Afgelopen vrijdag

He Wilfred,

Afgelopen vrijdag heb ik je geen succes meer gewenst, dus bij deze dan maar even zo ...
Veel succes en natuurlijk nog meer plezier komende weken!

groetjes Margje

Emiel's picture
Emiel (niet geverifieerd)
Veilig aangekomen!

Hey Willy,

zo.. ook ervaren wat het is om te vliegen! Goed om te horen dat je veilig aangekomen bent. Heb je ze de groeten gedaan boven de rockies een aangegeven dat we er aan komen. haha.
Succes met je voorbereiding en geniet er bovenal van.

Ewout's picture
Ewout (niet geverifieerd)
pasta!!!

He Wilfred,

Goed om te horen dat alles goed gaat. Maar dat patat dat kan natuurlijk niet. Daar krijg je patat benen van . Je moet elke dag pasta eten, dat doen ze in de tour de France ook.

Mamma vroeg nog of we al iets van jou gehoord hebben. Heb doorgegeven dat alles goed gaat.

Succes en tot het volgende bericht!

Groet,

Ewout, Inge en Joas!

wilma's picture
wilma (niet geverifieerd)
Ik vermoed dat die hamburger

Ik vermoed dat die hamburger er wel afgefietst word.
Wij wensen je een hele goeie tocht en veel plezier.

Tjebbe Wilma