jul
29

Vandaag zijn we eerst vertrokken richting downtown Portland om bij de fontein weggezonden te worden. Vandaag was namelijk officieel Velomobieldag verklaard door de meneer van de transportafdeling van het district Portland. De fontein was groot en mooi, spoot verschillende patronen en rook erg chloorachtig aan. Aangezien het erg warm was die dag heb ik een paar rondjes vlak langs de rand van de fontein gereden om een beetje af te koelen. De meneer van het internationale persbureau zag dat ook en heeft een boel foto's gemaakt en mijn gegevens genoteerd. Kan dus best zijn dat we (mijn fiets en ik) binnenkort ergens in een krant(je) of zo staan. Ook was KGW, de zender die eerder ook opnames maakte bij het ophalen van de fietsen, weer van de partij en ze hebben zelfs een liveuitzending gedaan.

ROAM 2011 - day 1 (fountain)

Na een uurtje of twee te zijn gefotografeerd, gefilmd en bekeken (inclusief het beantwoorden van de verschillende vragen van allerlei mensen) zijn we vertrokken richting Cascade Locks, een plaatsje nog net geen 100 kilometer verderop. Het eerste gedeelte van de trip was over een supermooi fietspad (een zogeheten 'trail') buiten de stad om. Wel lastig was dat we telkens af moesten remmen voor kruisende wegen, maar echt een groot probleem was dat niet.

ROAM 2011 - day 1 (trail)

Daarna kwamen we op de interstate (zeg maar een snelweg) uit en zijn we een groot gedeelte over de vluchtstrook gereden. Dat ging allemaal heel goed en het verkeer ging met een grote boog om ons toe. Wel moest je af en toe goed opletten want er ligt veel rotzooi, zoals kapotte banden en zelfs een blok hout. Daarna hebben we een stuk via de oude historische snelweg gereden en dat was echt genieten. Een weg met iets minder autoverkeer, af en toe een mooie waterval aan je rechterhand en verschillende uitzichten aan je linker. Af en toe ging het wat omhoog om vervolgens met hoge snelheid weer naar beneden te suizen.

ROAM 2011 - day 1 (waterfall)

Op een gegeven moment hield die weg het voor gezien en ging het weer samen met de interstate. Op dat punt gingen we ons allemaal verzamelen om vervolgens als een grote colonne door de tunnel te gaan. Dit allemaal onder begeleiding van de afdeling transport van het district Portland. Ze hebben voor ons de interstate afgezet zodat we veilig de tunnel konden nemen (deze heeft namelijk geen vluchtstrook). Even later hebben we de afslag naar Cascade Locks genomen, de tent opgezet, gedoucht en zo meteen ga ik even lekker wat eten.

ROAM 2011 - day 1 (interstate)

6 reacties

Arjen's picture
Arjen (niet geverifieerd)
Interstate

Hopelijk hoeven jullie niet te vaak over een interstate. Het is er meestal wel rustig, maar vaak is de berm erg smerig. Helemaal erg wordt het als de berm geribbeld is om automobilisten wakker te schudden. Dan moet je echt de weg op.

Veel plezier morgen.

Emiel's picture
Emiel (niet geverifieerd)
Hoera, de eerste dag

Hey Willy,

Gaaf man, je hebt de eerste dag overleefd. Zo te zien gaat alles goed! Leuk om de foto's en filmpje te zien. Dit wordt vast een hele mooie trip. Ga er lekker van genieten en niet vergeten te smeren als de zon erg fel schijnt!

Groetjes Emiel en Marian

wilma's picture
wilma (niet geverifieerd)
Fijn dat de eerste dag zo

Fijn dat de eerste dag zo goed verliep.

groet tjebbe en wilma

Sake's picture
Sake (niet geverifieerd)
ROAM blog

Mooi ROAM blog, Wilfred.
Leuk om verslag+enkele foto's+kaartje met afstanden zo bij elkaar te zien

Akkie's picture
Akkie (niet geverifieerd)
succes

Mooie verhalen Wilfred, zo kunnen we jullie volgen tijdens de route.
Nogmaals heel veel succes, het is nu echt begonnen he?
Groetjes vanuit een nattig Nederland van Willem en Akkie

Mark R's picture
Mark R (niet geverifieerd)
Succes Wilfred!

Mooie foto Wilfred, Fikkie met water om af te koelen!
Goed om te horen dat jullie de eerste fietsdag goed zijn doorgekomen en ik wens jullie succes met alle volgende en veel plezier onderweg!