jul
15

Nadat mijn nieuwe camera (de Contour+) afgelopen week binnengekomen is was het natuurlijk een kwestie van uitproberen en wachten tot er iets voor de camera komt wat het filmen waard was. Het duurde helaas niet al te lang. Want vanochtend onderweg naar mijn werk kwam ik een auto tegen die in de 30 km/u zone goed stevig door reed langs een kruising met een asverlegging. Als hij zou moeten stoppen voor mij of een andere verkeersdeelnemer zou dat vermoedelijk niet gelukt zijn. Automobilisten rijden op dat punt wel vaker te hard, maar deze bestuurder maakt het nog iets bonter. Gelukkig kon ik hem aan horen komen en reed ik niet de kruising op. Dat had me vermoedelijk de kop gekost.

Verder nog iets over de camera. Deze bevalt tot nu toe erg goed. Ik vind hem scherper in de hoeken dan mijn oude camera (de ContourHD 1080p) en de geluidskwaliteit is veel beter. Door een andere plaatsing van het microfoontje heb je veel minder last van windgeruis. Daarnaast wil ik eens naar de mogelijkheid kijken om een kleine externe microfoon op mijn helm te plaatsen met een dooie kat (lees: zo'n anti-wind-muts).

7 reacties

Hans Vosgezang's picture
Hans Vosgezang (niet geverifieerd)
Contour-Plus

Maar die camera kost dan ook bijna een nul duurder als die ik op mijn kop heb. Ik heb de FlyCamOne2 die om de 4 seconden een fotootje maakt... maar ja, jij hebt blijkbaar een goeie job, en de soos betaald niet zoveel.. Sad Maar 't is wat je zegt wel een goeie camera, en vooral het geluid: toppie!

Carla's picture
Carla (niet geverifieerd)
Vraag over je camera

Hoi, ik ben ook aan het shoppen voor zo'n camera, alleen wil ik er graag mee hardlopen. Denk jij dat deze Contour+ daarvoor geschikt is, of zou het beeld dan te erg schudden? Ik vind op het web eigenlijk alleen maar filmpjes van (motor)fietsers en auto's, daar kan ik weinig aan zien, al vind ik van jouw filmpje de scherpte en de kleuren wel mooi.

Groet, Carla

XL-Network's picture
XL-Network
Camera

Hallo Carla,

Ik denk dat de Contour-camera misschien wat zwaar is voor het hardlopen. De camera weegt relatief veel en je wil dit misschien niet aan je hoofd hebben tijdens het lopen. Kijk anders even hoeveel de camera exact weegt (vergeet de bevestiging niet) en 'plak' een soortgelijk gewicht aan je hoofd om te kijken hoe het voelt

Kijk anders ook even naar de 808-camera, deze zijn goedkoop en erg licht. Neem wel de #11-versie. Meer info: http://chucklohr.com/808/

Een kennis van me heeft zo'n klein cameraatje onder zijn pet geplakt en hieronder zie je het resultaat.

CapCam filmpje van Twilwel: http://www.youtube.com/watch?v=Gc74fVYjLck
CapCam in America: http://www.youtube.com/watch?v=4U2U3D8h0eI

Succes,
WIlfred

Carla's picture
Carla (niet geverifieerd)
Camera

Beste Wilfred,

Erg aardig van je om zo mee te denken, maar beeldkwaliteit is voor mij belangrijker dan comfort. Ik zal maar heel incidenteel met de camera lopen en dan wil ik graag dat de beelden ook de moeite waard zijn. Zo'n petcamera is voor mij dus geen optie. Ik heb al eens geprobeerd met een gewone camcorder op de hand of schouder te lopen, dat loopt zeer onprettig maar het beeld schudt ook als een gek, waardeloos dus. Vandaar dat ik nu naar dit segment kijk, die zijn toch gemaakt voor sportief gebruik. Wat is jouw mening over het schudden van deze camera?

Groet, Carla

XL-Network's picture
XL-Network
Schudden

Elke camera zal 'last' hebben van vibraties, maar doordat deze cameras vaak een grote kijkhoek hebben valt dat minder op. Daarnaast kun je natuurlijk de kleinere bewegingen er uithalen met een videobewerkingspakket (lees: beeldstabilisatie in post production). Ik ben erg tevreden over de beeldkwaliteit en het 'schudden'. Alleen in donkere situaties vind ik de camera soms te kort schieten, maar da's op zich geen wonder.

Carla's picture
Carla (niet geverifieerd)
Bedankt!

Ja, helemaal zonder schudden is niet mogelijk, en ook niet wenselijk, want dan kun je beter vanaf een fiets of zo opnemen, maar dan gaat het loop-gevoel juist verloren. Ik vond het bij deze camera opmerkelijk dat hij inderdaad een grote kijkhoek heeft maar aan de randen toch minder vervormt dan de meeste. Dat zal de kwaliteit van de lens zijn. Bedankt voor je tips.

Carla's picture
Carla (niet geverifieerd)
Update

Nog even een update voor anderen die dit willen proberen: de combinatie van Contour+ met de headband mount is absoluut ongeschikt voor opnamen terwijl je loopt. Door het schudden lijkt de hele wereld net een gelatinepudding. Jammer maar helaas, het zal toch op wielen moeten.