jul
27

Gisteren werd ik (vermoedelijk door de jetlag) om 4:30 uur wakker, maar vandaag heb ik lekker tot 8:30 uur door kunnen slapen. Na weer een Amerikaans ontbijt zijn we rond 12 uur richting TerraCycle vertrokken. Tijdens het Cycle Vision weekend in Biddinghuizen heb ik met Pat Franz (de eigenaar) gesproken om in zijn fabriekje te kijken. TerraCycle maakt verschillende onderdelen voor ligfietsen. Het bekendste product van hun is het kettingwieltje. Pat heeft ons een rondleiding door het gebouw gegeven en heeft zelfs nog drie kettingrollen aan ons verkocht en laten monteren.

ROAM 2011 - TerraCycle (front)

ROAM 2011 - TerraCycle (lathe)

ROAM 2011 - TerraCycle (Pat showing a cog)

ROAM 2011 - TerraCycle (CNC)

ROAM 2011 - TerraCycle (streamliner)

Vanavond hebben we onze eerste gezamenlijke (pre) meeting om door te spreken wat we de komende dagen doen. Vandaag zijn onder andere Rob (samen met Marjolein in een grote camper), Maarten, Machiel en wat andere Duitsers en Amerikanen aangekomen. Morgen zal de rest komen en dan hebben we onze eerste echte meeting. Nog geen idee wat we morgen gaan doen. Vermoedelijk de nieuwe banden van Schwalbe (de Schwalbe Tryker) monteren en een stukje fietsen. Gisteren trouwens 38,77 kilometer gefietst en vandaag 26,14 kilometer.

2 reacties

Theo van Soest's picture
Theo van Soest (niet geverifieerd)
velomobielen beschadigd bij transport?

Een andere deelnemer schrijft daarover. Kun jij meer vertellen?

XL-Network's picture
XL-Network
Klopt

Er zijn tot nu toe 3 fietsen beschadigd. Van klein tot groot. Allereerst zit er bij Bert bovenop zijn 'bobbel' (van de fiets) een slijtplek van waar de doos door het bubbeltjesplastic heen gesleten is en de fiets licht beschadigd heeft. Daarnaast is de fiets van David Eggelston een beste deuk opgelopen bij uit uitladen in de haven (voor zover ik weet). Ik heb wel een foto, maar die kan ik niet in het commentaar plaatsen (zie je later misschien wel voorbij komen). Als laatste is de zelfbouw van Lee Wakefield Miles Kingsbury beschadigd geraakt toen hij als ruimbagage aan Delta Airlines meegaf. Hij gaat kijken of hij bij TerraCycle eea. kan laten repareren.