aug
8

Vandaag was een rustdag en nadat we weer prinsheerlijk ontbeten hebben met ei met ham en een kopje thee nog maar eventjes mijn kleren gewassen. Nou ja… samen met wat kleren van Marcel, Johann en Rob in de wasmachine gegooid. Daarna lekker de schaduw opgezocht en wat achterstallige berichten gelezen op Google Reader. Sommige mensen Skypen met het thuisfront om toch (gratis) in contact te blijven. Ik heb een paar dagen geleden nog met mijn ouders ge-MSN't en vandaag nog even met een collega (die morgen na twee weken vakantie maandag weer aan de slag moet). Ik heb gevraagd of hij even de groeten wou doen tijdens ons maandagochtendoverleg.

ROAM 2011 - Day 11 (internetting)

Ook hebben we iets minder stress om alle accu's (voor bijvoorbeeld GPS, verlichting, telefoon, camera et cetera) op te laden. Gezien het aantal aansluitpunten en het aantal afnemers levert dit vaak een leuke spaghetti van kabels op.

ROAM 2011 - Day 11 (charging)

Daarnaast heb ik het kabeltje van mijn stuur weer vastgezet en kan er weer ontspannen gefietst worden. De cadansmeter doet het ook weer goed, hij was zomaar spontaan gaan werken. Hopen dat het de rest van de reis geen verdere problemen oplevert. Een aantal mensen hebben hun voorbanden omgewisseld (links en rechts) in verband met de slijtage (omdat het wiel iets scheef staat slijt de band onevenredig). Johann heeft de sporing nog even gecontroleerd en deze was een beetje 'af'.

Boodschappen doen. Met Marcel, Johann en Rob naar de Walmart geweest om wat boodschappen voor de volgende dag te doen. Daarna nog even snel naar de Subway voor een lekker broodje toen iemand ons aanhield. Hij (Dennis Gaub) was van de website Bicycling Bonanza en wou even een praatje maken. Uiteindelijk hebben we samen in de Subway onder het genot van een hapje en een drankje een boel vragen beantwoord. Daarna nog even wat foto's van de fietsen gemaakt en hem en zijn zoon (die samen met z'n vrouw er ook bij waren) een ritje laten maken in onze fietsen. Binnenkort zal er stukje op zijn site verschijnen. Ook is hij nog even langs de camping gereden om wat meer vragen beantwoord te krijgen en rond te neuzen.

Nog even met de groep Nederlanders een stukje voor ligfiets.net geschreven. En daarnaast heb ik een paar vragen van lezers gekregen na mijn oproep van eerder. Mocht je meer willen weten, stuur dan even een bericht via het contactformulier.

Willem en Akkie willen weten wat we de hele dag door eten. En hoe ik het eten tegen muizen en dergelijke beschermen. Meestal heb ik zo'n vier a vijf bananen mee, een boel energyrepen, veel water / sportdrank en uiteraard de gesponsorde repen en gels van Clif (van elk 1000 stuks). Bescherming tegen pikkedieven zoals muizen heb ik niet, gewoon in de fiets in een plastic tas is voldoende.

Bill Bates vraagt hoe het weer (temperatuur) en het slapen gaat. Tot nu toe vind ik het wel erg warm maar als ik genoeg drink is het uit te houden. Zolang je fietst heb je de lucht om je af te koelen. Wel goed blijven smeren. Daarnaast verschilt het slapen 's nachts. Soms is het warm en zweet je uit slaapzak en andere dagen is het nat en vochtig. Ook krijg ik niet elke dag de volle acht uur slaap, omdat je er vroeg (rond 5:00 uur) af moet. Als laatste wou hij weten wat ik van de storm van twee dagen geleden vond. Op zich heb ik zo'n storm wel eens meegemaakt en zelfs nog wel erger gezien. Maar leuk is anders als je spullen nog buiten staan en helemaal nat worden (was bij mij gelukkig niet het geval).

HH uit Atlanta, Georgia vroeg zich af of een dakje op je fiets je goed tegen zon en warmte beschermt. Zelf heb ik geen dakje, maar van bijvoorbeeld Harry weet ik dat hij het heel prettig vind. Wat mij betreft blijf ik gewoon goed drinken, en zorgen dat je goed insmeert.

Theo wil weten hoe het zit met het afhaken van de Amerikanen. Alle Europeanen fietsen uiteraard de hele tocht omdat hun fiets in Portland afgeleverd is en in Washington weer opgehaald wordt. Voor de Amerikanen is het wat makkelijker. Sommige doen maar een gedeelte van de tocht en komen en gaan gedurende tocht.

1 reactie

leontine Steijn's picture
leontine Steijn (niet geverifieerd)
Hi Wilfred!!! Even een hart

Hi Wilfred!!!
Even een hart onder de riem van ons! Mooie verhalen van jullie gelezen.
Zet 'm op, jullie zijn fantastisch bezig voor heel veel gezinnen die deze steun heel hard nodig hebben.
Hartelijke groet, Rowald en Leontine Steijn