aug
11

De afgelopen drie dagen heb grote delen van de dag naar mijn iPod geluisterd. Op die manier gaat de tijd op deze lange rechte wegen wat sneller. Ik wil toch nog een keer gaan kijken naar oordopjes die comfortabeler zitten en het geluid van buiten wat meer afschermen. Een van de Duitse rijders heeft een soort van oorwarmers die hij op doet om het windgeruis te verminderen.

Onderweg moest ik nog even stoppen om een kleine en een grote behoefte te doen, maar ik heb tegen Harry (waar ik samen mee reed) gezegd dat hij gewoon door kon fietsen en ik hem wel weer in zou halen (ik had namelijk de velomobielkap mee). Toen ik klaar was, gas d'r op en knallen maar. In de verte zag ik wat fietsen. Maar nee, het bleken Miles en Lee te zijn. Even later heb ik Steve, Bert en Nick nog ingehaald. Maar nergens een Harry te bekennen. Bij het tankstation in Bodle, waar onze koffiepauze was, heb ik op Harry gewacht onder het genot van een groot glas cola. Bleek dat hij een verkeerde afslag genomen had en op weg was naar het zuiden.

Omdat een gedeelte van de weg weggespoeld was door regen moesten we een stukje omfietsen… 40 kilometer zo ongeveer. Het eerste gedeelte ging nog over redelijk asfalt maar er was een stuk van zo'n 4 kilometer wat eigenlijk een gravelweg was. Ik kwam er aan suizen met zo'n 35 a 40 km/u en zag te laat dat het wegdek ineens veranderde. Even stevig remmen en daarna met 27 a 28 km/u doorknallen. Het maakte wel een pokkenherrie, maar op die manier ben je sneller aan de andere kant.

Bij de Subway in Ipswich, waar onze lunchstop was, stonden alle fietsen keurig netjes op een rij. Zo pasten er minimaal drie stuks in een parkeerplek voor een auto. Over efficiëntie gesproken. Daarnaast waren er weer inheemsen toegestroomd om de boel te bekijken. Ondertussen zat Frans met z'n voeten op een zak met ijs en lag Miles zijn enkel ook op een ijszakje (hij heeft last van z'n Achilles).

ROAM 2011 - Day 14 (subway)

Ondertussen zijn we op de camping aangekomen, hebben we gegeten en is Mark (iemand van het SAG-team) een paar rondjes aan het maken in mijn fiets. Zelf heb ik kort een paar rondjes gereden in de Carbon Quest van Lee.

Officieel zijn we nu over de helft (kilometertechnisch gezien), want de teller staat nu op 2688 kilometers. Of de tweede helft ook goed gaat? Vast wel, tot nu toe geen problemen met knieën, Achilles of spieren.

5 reacties

Emiel's picture
Emiel (niet geverifieerd)
Op de helft!

Zo.... op de helft. Dan zijn de pingels binnen hé Wink
Leuk dat je steeds in andere omgevingen komt en dan ook echt ziet dat niet alleen de omgeving, maar ook de locals veranderen.
Heb je de tent al weer droog? En wat was het?
Hoe voel je je? Kun je het allemaal nog een beetje volhouden? Zijn er al veel uitvallers?

Kop d'r veur!

XL-Network's picture
XL-Network
Hoe het gaat

Het gaat allemaal best goed (beter dan verwacht). Ik had kwaaltjes verwacht, maar die blijven tot nu toe uit. Andere mensen zijn (tijdelijk) wel uitgevallen en gaan een dagje of twee met het SAG-team mee (herstellen).

Tent zal waarschijnlijk nooit echt droog worden, vooral omdat het 's ochtends toch vaak vochtig is en we rond 6:00 / 6:30 uur vaak vertrekken.

Georg's picture
Georg (niet geverifieerd)
De Helft!

Hey Wilfred, alles dus goed! Mooi
Bij mij ook Ben nu in Midden Zweden op de terugweg en heb al 2/3 van de tocht erop zitten. 4602 km om precies te zijn. Nog ruim 2100 te gaan.
Ik leg ook beste afstanden af en heb nu ook ervaringen met lange rechte wegen (in Zweden) maar vast niet zo leegt als bij jou.
Doe iedereen daar de groeten en hou je haaks - hopelijk gaat het ook goed met de temperatuur. Hitte lijkt mij in iedergeval vreselijk.

Pap en Mam's picture
Pap en Mam (niet geverifieerd)
Ga zo door!

Het gaat goed, ga zo door dan haal je het wel, je bent al over de helft, we wensen je van uit het Saasdal veel fiets genot en tot horens.
Gr. Pap en Mam

Henk en Janny vd Veen's picture
Henk en Janny vd Veen (niet geverifieerd)
Hallo Wilfred, We volgen je

Hallo Wilfred,

We volgen je prestaties iedere dag en hebben veel waardering voor wat jullie doen.
Je zit nu al over de helft van de tocht, geniet van alle mooie dingen om je heen en veel
succes.

Groetn uut Pekel