aug
17

Gisteren had ik wel zin om op te staan en ik voelde me ook fit, maar vandaag totaal niet. Geen zin om op te staan en erg moe. Gelukkig was vandaag met zo'n 174 kilometer niet echt een lange dag. Doordat ik gisteren aan het einde van de dag wat teveel van mijn lichaam gevraagd had heb ik vandaag wat last van mijn knie. Tijdens het fietsen heb ik er gelukkig niet zoveel last van (netjes rondjes trappen) en morgen is met 91 kilometer ook een korte dag.

Bij het verlaten van het standje Benson zag ik onderstaand bij de drankwinkel.

ROAM 2011 - Day 16 (welcome velomobilers)

Gisteren vermelde ik al dat veel kleine steden een watertoren hadden. Ze komen in allerlei vormen, soorten, kleuren en maten, maar deze vond ik wel erg mooi. De Nederlandse driekleur met de naam Kerkhoven… geen idee hoe de naam van de stad hier terechtgekomen is. Misschien eens opzoeken op WIkipedia of misschien dat een lezer het weet.

ROAM 2011 - Day 16 (Kerkhoven)

(sorry voor de scheve foto)

Wat me ook opvalt is dat veel bestuurders niet handsfree bellen (en daardoor überhaupt geen richting aangeven). Je zou zeggen dat met de boetes hier je het wel uit je hoofd laat om met zo'n ding aan je oor gaat rijden, maar okay. De politie is in ieder geval wel aanwezig. Ik zag namelijk de sheriff van de andere kant komen toen ik in mijn achteruitkijkspiegel zag dat hij een haarspeldbocht maakte. Ja hoor, dit is de derde keer dat ik aan de kant gezet was. Hij zei dat ik op de vluchtstrook moest gaan rijden voor mijn eigen veiligheid. Maar heb je dat ding wel eens bekeken? Allemaal gaten, oncomfortabel en het haalt je snelheid gegarandeerd met minimaal 2 a 3 km/u onderuit. Ik rij liever op de rijbaan en hou mijn achteruitkijkspiegel goed in de gaten. Even verderop werd de vluchtstrook wel wat beter, maar over het algemeen was het de hele dag slecht. Ook werd het aan het einde van de dag steeds drukker op de US-12 waardoor je wel op de vluchtstrook moest rijden om het verkeer niet te veel te hinderen.

ROAM 2011 - Day 16 (sheriff)

Bij de lunchstop kwam ik na een Ham 'N Cheese Sandwich naar buiten om weer verder te fietsen toen een jongetje aan mij vroeg: "Are you Wilfred?". Hij wou een handtekening, maar hij had geen papiertje bij zich. Dan maar op de foto. Ik heb hem mijn visitekaartje gegeven en gezegd dat hij vandaag of morgen maar even op mijn site moest kijken. Het zou leuk zijn als hij een reactie achterliet. Ik ben benieuwd wat hij van al die rare fietsen vond.

ROAM 2011 - Day 16 (fan)

We zitten momenteel op een campingplaats waar eigenlijk maar twee voorzieningen zijn. Een veldje om je tent neer te zetten en een waterpomp die je 20 keer op en neer moet bewegen om een pisstraaltje water er uit te krijgen. Douches zijn er niet. Hiervoor moet je op de hoofdcamping, zo'n twee kilometer verderop, zijn. Die camping had heerlijke douches, stoom en zelfs fietspaden die door het campinggebied liepen. Daar hadden we trouwens ook een groepsetentje tevens aangeboden door Mary en een meet-and-greet met andere (lig)fietsers en campinggasten.

6 reacties

Ewout's picture
Ewout (niet geverifieerd)
Topper!

He Wilfred,

Gaat goed he!!!
Wij zijn ook weer thuis van vakantie. We hebben het mooi gehad.

We volgen je verhalen met veel plezier. Ik vind het bewonderenswaardig hoe het het doet en volhoudt (inclusief het schrijven op je blog, en dat in 2 talen).

Ik heb nog op Kerkhoven gezocht, maar kon alleen vinden dat het wel een plaats in Amerika is (Minnesota), maar ook in Belgie.
Maar ik neem aan dat je wel meer plaatsnamen tegen bent gekomen die Amerika gejat heeft van Europa (of Israel). Ik weet dat daar tientallen van zijn.

Nou, verder niks bijzonders. Ik zou zeggen, ga zo door, zorg goed voor jezelf en volhouden he!!!

Groetjes,

Ewout, Inge en Joas.

Chris Teuben's picture
Chris Teuben (niet geverifieerd)
Oorsprong van Kerkhoven

Hoi Wilfred,

Ik heb vriend Google geraadpleegd:
"KERKHOVEN Township, first settled in 1865, and the city of this name in section 21 of Pillsbury Township, platted in 1870 and incorporated on March 3, 1881, as Pillsbury, received this Scottish name on February 17, 1883, in honor of Johannes Kerkhoven, who with his brother, Theodores, was given the contract to build rail lines west from St. Paul to Willmar to Kerkhoven; their company was the Kerkhoven Brokerage Company of Amsterdam, Holland."
Zie ook: http://www.lakesnwoods.com/Kerkhoven.htm

Blijf volhouden, jullie kunnen het!
En ik volg met plezier de blogs. Wat een avontuur!

Maarten Sneep's picture
Maarten Sneep (niet geverifieerd)
Beetje scheef?

Grapjas, die foto staat niet een beetje scheef, al het water loopt er zo uit.

Hou vol, je bent er bijna Wink

Emiel's picture
Emiel (niet geverifieerd)
vluchtstrook

Broer!

Way to go dude!
Waar die copcar staat, is dat de vluchtstrook waar je over moet rijden? Dat hoop ik toch niet want dat gaat je tocht op Parijs - Roubaux lijkt Sad

Nog even doorpeddelen, je bent er zo. Geniet er van!

wilma's picture
wilma (niet geverifieerd)
petje af hoor, nog even

petje af hoor, nog even doortrappen en je bent er.

groetjes tjebbe en wilma

Akkie's picture
Akkie (niet geverifieerd)
petje af

Hoe gaat het nu met je knie???
Knap hoor dat jullie dit doen. En je word ook al beroemd dus.
Je mag wel speciale foto's met handtekening laten maken haha.
Ga zo door, wij volgen je vanaf de bank door je mooie verslagen
te lezen.
Groetjes Willem en Akkie