aug
19

Vanochtend tijdens het fietsen merkte ik dat ik weer niet op stoom kwam. Met tegenzin heb ik een Clif Gel en een Clif Bar (Chocolate Brownie) naar binnen gewerkt (samen met een cola). En dat werkt goed. Het enige probleem wat ik tijdens de dag heb is het opstarten 's ochtends vroeg. Morgen maar eens zorgen dat ik gelijk bij vertrek een gel naar binnen werk.

De eerste 100 kilometer heb ik alleen gefietst alleen zag ik in mijn achteruitkijkspiegel Maarten en Machiel naderen. Machiel was aan het bellen en hij kwam naast me rijden. Bleek dat het de krant was die het verhaal vast gisteren op de camping opgepikt had en ze wouden mij spreken. Op dat moment had ik net een blikje cola in mijn handen en ik kan niet bellen, drinken en sturen tegelijk, dus maar even gestopt. Toen ik stil stond had ik pas door dat het een geintje was en dat er niemand aan de andere kant van de lijn was. Ze hadden het toestel gewoon ergens op de vluchtstrook gevonden.

Temperatuur was goed, iets koeler dan eerdere dagen. Ook de schaduw van de vele bomen zorgde voor aangenaam fietsweer. Temperatuur was ergens tussen de 30 en 35 graden. De route ging grotendeels langs de Mississippi rivier. Iets omhoog en dan weer naar beneden. En niet te vergeten, een goede vluchtstrook.

Er is me nog iets opgevallen. Ze hebben hier om de zoveel mijl een bordje 'Adopt a Highway'. Vaak staat daar een bordje onder met de naam van mensen (familie of vrienden van iemand die overleden is), een school, bedrijf of vereniging. Ik ga er vanuit dat ze betalen om het schoon te houden. Daarnaast heb ik nog een stuk of drie a vier Amerikaanse zeearenden gezien, schitterend grote beesten. Ook ben ik erg blij met mijn Walz Cap. Deze zorgt dat mijn gezicht en nek een beetje uit de zon zijn en de pet blijft zelfs met een downhill van 70+ km/u zitten.

Zo'n 66 kilometer voor onze eindbestemming hebben Johann en ik nog even snel een ijsje gegeten toen er een reporter met fotograaf bij Josef kwam staan. Ook onze fietsen werden op de foto gezet en Johann kreeg zelfs nog wat vragen op zich afgevuurd. Morgen zullen we vast wel weer in de krant staan.

ROAM 2011 - Day 18 (ice cream)

We kwamen weer eens lekker laat op de camping aan, maar dat heeft ook zo z'n voordelen. Het was namelijk volle maan.

ROAM 2011 - Day 18 (full moon)

2 reacties

Henk en Janny's picture
Henk en Janny (niet geverifieerd)
Hallo Wilfred, We volgen nog

Hallo Wilfred,

We volgen nog steeds met grote interesse je fantastische belevenissen tijdens
jullie tocht door Amerika.
Het einddoel is in zicht en we willen je alvast een fijne verjaardag wensen en geniet van de vakantie die je dan nog te goed hebt.

groetjes uit Nederland not

rika en ko heikens's picture
rika en ko heikens (niet geverifieerd)
fietsen

wilfred .ik vind je geweldig wat een uitdaging.
blijf ook op de hoogte via je moeder.
heb ook alles gelezen over jou.
wens je nog een hele mooie verjaardag toe.
blijf gezond.
vrgr rika ko jasper en jose