aug
22

Gisteren en vandaag was het de eerste tijd (1,5 uur ongeveer) nog wat mistig, maar gelukkig trok dat vrij snel weer weg. De route die we vandaag gereden hebben ging voor bijna 55 kilometer over een fietspad waar vroeger een spoorlijn liep. Dat betekende in ieder geval niet zo steil klimmen en er waren zelfs drie tunnels waar we door moesten om zo de pieken af te vlakken. De route begon in Sparta (misschien wel genoemd naar het fietsenmerk) en eindigde voor ons in Elroy. Het was een erg mooi behoorlijk verhard pad van kleine kiezeltjes (crushed lime stone). Deed me een beetje denken aan Drenthe. Door de bomen langs het pad bleek het ook lekker koel. Jammergenoeg ging de snelheid er wel een beetje uit, maar okay… je kan niet alles hebben.

ROAM 2011 - Day 19 (tunnel)

Zo'n 10 kilometer voordat we Elroy bereikten stonden Marcel en Rob stil. Een man, die aan de andere kant van de straat woonde stond met hun te praten en toen ik langskwam herkende hij mijn fiets meteen. Ik stond namelijk op de voorpagina van de lokale krant. Op de vraag waar ik een kopie van de krant kon krijgen zei hij: "Ik haal hem wel even uit mijn huis". Zo gezegd zo gedaan. De krant op de neus van de fiets gelegd naast het blikje cola. En dat ging natuurlijk mis. Een paar uur later waren er nog twee mensen die hun auto aan de kant hebben gezet en mij aan gehouden hadden. Ze hadden die fiets herkend uit de krant en vroegen zich af wat de kans was dat ze mijn zouden treffen.

ROAM 2011 - Day 19 (news paper)

Er gaat blijkbaar geen dag voorbij dat ik niet aan de kant wordt gezet door de politie. Deze keer zouden we met een groepje wat gaan eten op Capital Square in het centrum van Madison. Ik was goed onderweg en kon lekker met het verkeer meefietsen, linea recta richting plaats van bestemming. Toen ik een politieauto die bij het verkeerslicht rechts passeerde (om voor te sorteren) ging, nadat het licht op groen ging, de sirenes en lichten aan. Het excuus was dat ik geen officiële reflector op mijn fiets had en dat ik rechts inhaalde. Dat laatste is sowieso niet waar omdat ik gewoon aan het voorsorteren was. En over die reflector is volgens mij ook gewoon bullshit, want de fietser die naast mij stond te wachten bij het licht had ook geen reflector. Volgens mij wou hij gewoon even kijken naar mijn fiets. Anyway, ik heb het allemaal op film en ga het een het einde van de rit ergens nog wel een keer online plaatsen.

Na het te woord staan van de vele bezoekers die zicht voor het restaurant bij de fietsen hadden gevoegd hadden we gegeten. Een lekere salade met steak. Daarna in het donker naar de camping toe om zo rond 21:00 uur de tent op te zetten, douchen en slapen. Ik begin het kamperen nu echt een beetje zat te worden. Alles is nat en klam en we hebben simpelweg niet genoeg tijd om alles lekker te laten drogen. Gelukkig hebben we morgen een nachtje in een hotel.