aug
1

Vandaag iets eerder vertrokken (les van de dag ervoor), 6:30 uur. Ging allemaal best goed tot op het punt dat Felix vlak voor de lunchstop een lekke band kreeg. Hij zou het laatste stukje gaan lopen en ik zou verder fietsen om iemand van SAG te sturen om de fiets op te halen. Hij had namelijk geen zin om hem langs de kant van de weg te fixen terwijl de lunchstop zo dichtbij was. Een Meatloaf Panini met wat pasta stond er vandaag op het menu. Heerlijk warm en knapperig.

Bij vertrek zou Felix zijn binnenband nog even plakken / vervangen. Maar bij het oppompen zei de band: pssssst! Lek. Dan nog maar een nieuwe band, en ook die maakte hetzelfde geluid bij het voorzien van wat lucht. Geen probleem, kon ik nog even van wat door Patrick gedoneerde snow cones genieten. Na zo'n 45 minuten extra wachten zijn Felix, Mike en ikzelf dan toch eindelijk vertrokken. Weer later dan gepland, maar okay. De lunchstop had Felix blijkbaar goed gedaan want het duurde niet lang of hij was er als een speer vandoor gegaan. Mike en ik waren alleen achtergebleven.

Na een boel klimwerk met weer 40+ graden in de fiets kwamen we uiteindelijk toch boven op de heuvel. Nog even de banden gecontroleerd of er geen beschadigingen zijn en gaan met die banaan. Een heerlijke lange afdaling met goed asfalt en zeer weinig tot geen wind. Perfect voor een nieuwe 'recordpoging'. Mijn vorige maximumsnelheid staat op 84 km/u, maar deze keer ben ik daar aardig overheen gegaan. Tijdens de afdaling heb ik af en toe snel naar de snelheidsmeter gekeken en zag daar op een gegeven moment 90+ km/u op staan. De GPS heeft de uiteindelijke snelheid vastgezet op 94,3 km/u.

Ik was nog van plan om 's avonds een restaurant op te zoeken, maar aangezien het zo laat was ben ik direct doorgereden naar de camping. Ook omdat mijn accu voor de verlichting bijna op was leek het me een beter plan om met Mike mee de rijden. Geen slecht idee want om 22:30 uur reden we het terrein op. Nog niet gegeten, heel erg moe en een reuze honger. Gelukkig had Jim wat noodles voor me en Mike zijn vrouw (die met de camper meerijdt) nog wat salade liggen. Uiteindelijk rond 23:20 uur naar bed gegaan.