aug
1

Na de twee zware dagen was het tijd voor een dag met iets minder afstand en iets minder klimmen. Geen interstates meer, maar gezellige bergweggetjes langs de rivier Clearwater. Nou ja, gezellig… Een aantal automobilisten waren toch wat ongeduldig en gingen inhalen waar het niet echt verstandig / veilig was. En raad eens wie de gebeten hond is als er een voortuig van de tegenovergestelde richting komt. Maar over het algemeen ging het goed. Het enige wat ik wel merk is dat er een aantal automobilisten waren die het niet zo op fietsers hadden die hun de weg versperren. Zo heb ik minimaal drie keer een middelvinger gekregen (zelfs eentje van de andere kant), waren er twee die toeterden (eentje zelfs bijna 20 seconden lang tot op het moment dat hij me inhaalde). En een andere keer zat er een sportwagen achter me die ongeduldig wachtte tot hij in kon halen. En op het moment dat hij dat deed zei hij iets gemeens (kon het zo snel niet verstaan). De 'remedie' wat ik daarop heb is vriendelijk terugzwaaien. De laatste persoon kon dat niet echt waarderen en zette z'n voertuig aan de kant en toen ik passeerde hing hij uit het raam en schreeuwde "Get the f*ck of the road".

De dagen ervoor kwam ik in het donker aan, maar vandaag was ik om even voor vijf uur op de camping. Een schitterend plekje waar de drie rivieren samenkomen. Vandaar dat het ook Three Rivers Resort heet. Tent opgezet en lekker in de rivier gedoken. Heerlijk fris rivierwater waar zelfs nog kleine visjes in zwemmen. Poging gedaan om ze te vangen en dat is gelukt. De truc is om ze in een hoekje te drijven en dan met je bloten handen te pakken.

Even een korte tussenstand van de tot nu toe gereden kilometers. In vier dagen staat er nu 747 kilometer op de teller. Maar er komen nog zeker meer bij.

6 reacties

Pap en Mam's picture
Pap en Mam (niet geverifieerd)
Uitvallers

Hallo Wilfred, goed gedaan tot nu toe, stappen de uitvallers de volgende dag ook weer op om de route te vervolgen?
We wensen je dan ook veel plezier en niet te veel ruzie maken met de andere weggebruikers hoor, geef die ook een beetje de ruimte!
Groeten uit een zonnig Zwitserland 26 gr.

XL-Network's picture
XL-Network
Uitvallers

De uitvallers rijden vaak gewoon de volgende dag weer mee. Het is hier ook lekker weer!

Sake's picture
Sake (niet geverifieerd)
groep

Het lijkt in je verhalen alsof je in heel kleine groepjes rijdt. Klopt dat? En waarom is dat?

XL-Network's picture
XL-Network
Grootte

We rijden niet als een grote groep omdat dat het verkeer teveel belast. De laatste paar dagen rijden we in groepen van 2-4 personen.

Bram Quest 283's picture
Bram Quest 283 (niet geverifieerd)
Hallo Wilfred, Dank voor de

Hallo Wilfred,

Dank voor de updates. In de jaren '85 en '87 reed ik (toen nog op een bukfiets) 2x van Coast to Coast, in '85 van Anacortes, WA naar Bar Harbor, Maine. Had deze Velomobiel gebeurtenis graag mee willen doen in mijn Quest, maar de tijd ontbrak. Wellicht komt er een vervolg ? Hoe dan ook, geniet van dit unieke land, de meestal zeer vriendelijke bevolking en de mooie landschappen. Na de Rockies wordt het enigszins saai, maar ook dat heeft zijn charme. Geniet !

Bram van Uden, quest 283 (Lieveheersbeestjes-Quest)

Akkie's picture
Akkie (niet geverifieerd)
Geniet van je rustdag

Geniet van je rustdag Wilfred. Dan kun je er de volgende dagen weer tegen.
We genieten van je verhalen.
Groetjes Willem en Akkie
O ja en we komen je morgen niet opzoeken hoor, een beetje te ver voor een dagje heen en weer, hihi.