aug
3

Vandaag een rustdag en dat betekent ten eerste lekker uitslapen. Maar ja, als je de afgelopen dagen elke dag rond 5:00 uur opstaat dan wordt je ook vandaag rond dat tijdstip wakker. Gelukkig kon ik me nog een keer omdraaien. Daarna lekker ontbeten (gebakken eitje, gemaakt door Winda en co.) en nog wat geschreven / gereageerd op mijn blog. Daarna was het tijd voor een massage. De studenten van de lokale massageschool kwamen gratis langs om hun kunsten te beoefenen. En de dames wisten wel wat ze deden. Ze knepen, kneedden, masseerden en klopten alles weer in orde. Gisteren waren het alleen de spieren in mijn kuiten die ik voelde, maar tijdens de massage waren mij bovenbenen ook gevoelig.

ROAM 2011 - Day 6 (massage)

Daarna mijn kleren en de fiets gewassen, want na vijf dagen fietsen was alles zo'n beetje vies en plakkerig geworden. En de fiets moest een beetje toonbaar worden voor onze ontmoeting met mede-fietsers later vandaag. Eerst moest er nog wat geshopt worden. Ik had nieuw eetgerei nodig omdat mijn (volgens de verkoper onbreekbare) spork gebroken was. Daarnaast heb ik nog wat energy bars, gels, beef jerky en andere zaken gekocht. Nog even langs Taco Bell geweest voor het middageten (goed binnen te houden). En daarna weer vlug terug naar de camping.

Aan het einde van de middag gingen we met een grote groep naar Bonner Park. Maar eerst nog eventjes langs de supermarkt om wat lekkers mee te nemen. Het was 'bring your own' middag waarbij iedereen wat meeneemt zodat we allemaal wat lekkers hebben om te eten. Daarna was het gezellig met de 'locals' kletsen, eten en ze een ritje in je fiets laten maken.

ROAM 2011 - Day 6 (Bonner Park - meeting)

ROAM 2011 - Day 6 (Bonner Park - food)

Bij terugkomst hadden we uiteraard weer een riders meeting waarbij de route voor de volgende dag besproken wordt. De eerste mededeling die Josef had was dat hij een illegale bewoner in zijn Quest gevonden had. Een muis had in zijn fiets een nestje gemaakt van onder andere het aanwezige bubbeltjes plastic. De laatste melding was dat de route van morgen erg zwaar en lang zou worden, maar dat Josef (na overleg met een lokale groep fietsers) een betere en kortere route gevonden had. Probleem alleen was dat niemand deze route in zijn GPS heeft staan. Na veel overleg was er iemand met het briljante idee om een stok in de grond te slaan op de plek waar je af moet slaan. Een streep is linksaf slaan, twee strepen is rechtsaf. En de wagen die achter de laatste fietser rijdt neemt alle stokken weer mee.

3 reacties

Henk de Leeuw's picture
Henk de Leeuw (niet geverifieerd)
Stokken in de grond

Aardig idee, met die stokken in de grond.
Maar wat doe je als er geen stok staat? Rechtdoorrijden?
En, belangrijker nog, wat doe je als je een stok gemist hebt?
Doorrijden tot de atlantische kust?
Was er geen laptop om de route alsnog in de gps-en te zetten?

Akkie's picture
Akkie (niet geverifieerd)
Hoi Wilfred Weer genoten van

Hoi Wilfred

Weer genoten van je verhaal. HAHA, het lijkt wel het sprookje van Hbas en Grietje zoals je dat wilt doen met stokjes. Ik hoop dat het werkt. Op de foto te zien heb je genoten van de massage. Veel succes verder.
Groetjes Willem en Akkie

Heiko's picture
Heiko (niet geverifieerd)
vroeg opstaan

Hoi Wilfred,

Gezien het tijdverschil is het niet zo zwaar om om 5 uur op te staan. Wink

Groet,

Heiko