aug
6

Gisteren was ik te moe om een lang stukje te schrijven. Vandaar nog even een korte samenvatting van wat er die dag zoal gebeurd was. Ten eerste was de muis die bij Josef in z'n fiets zat verhuisd naar die van mij. Toen ik het deksel open deed zag ik als eerste dat mijn papieren tas met eten aan de zijkant open was. Hij probeerde zich nog onder mijn stoeltje te verstoppen en ik probeerde mijn camera te pakken. Maar helaas hij was gevlucht. Wel heeft hij een Clif Gel buit gemaakt, want ik had er die dag ervoor twee gekocht bij de REI (soort van Bever).

Bij de koffiepauze had ik gisteren voor het eerst een rootbeer bij mijn burger. Weer eens wat anders dan cola. Met de lunch heb ik nogmaals een glas besteld, maar dan de 'float' variant. Hier zit allemaal ijs doorheen. Ik had de huckleberry smaak.

ROAM 2011 - Day 8 (rootbeer float)

Ook was er gisteren een 9 kilometer lange klim. Toen die begon was ik in het gezelschap van Rob, Johann en Harry. Ondanks de lange tocht was ik toch als eerste boven, met 5 minuten voorsprong op Rob en 7 minuten op Johann en Harry. Ook kon je merken dat we in Montana (andere kant van de berg) aangekomen waren. Het landschap was meer open en er waren mannen met hoeden, ranches, trucks en trailers.

En nu de tocht naar Harlowton. De eerste kilometer begon al goed met een klim van 1 kilometer. Na de lange tocht en de korte nacht van gisteren kon ik merken dat ik nog niet helemaal hersteld was. Ik gaapte de hele tijd en na een uurtje heb ik maar een Clif Gel genomen. Ook hier zat weer een klim in en eenmaal bovengekomen heb ik eerst maar even uitgerust voordat ik me naar beneden liet rollen. Toen ik in mijn fiets stapte om te vertrekken zat er ineens een grote bij of ander insect op mijn been. Ik probeerde uit  de pedalen te klikken en de GPS, die ik in m'n hand had, aan een mede-fietser te geven. Te laat, hij had al gebeten. Gelukkig had Johann anti-jeuk spul bij zich.

Bij de lunch in White Sulfur Springs was ik zo moe dat ik mijn hoofd eerst maar even op de tafel gelegd totdat mijn Chicken Melt (burger met gesmolten kaas en bacon) klaar was. Na het eten voelde ik me wel wat beter. Toch maar even 20 minuten in het gras gelegen met een kussentje onder mijn hoofd. Was bijna door de wekker heen geslapen. Slaapje heeft me goed gedaan.

Moe kwamen we aan op Chief Joseph Campground te Harlowton. Elektriciteit en toiletten hadden ze wel, maar douchen werd een probleem. Gelukkig was er een high school dichtbij waar we in de kleedkamers konden douchen. Daarna nog langs de supermarkt geweest om wat boodschappen te doen. Normaal zijn ze dicht, maar voor ons hebben ze een uitzondering gemaakt. Daarna naar de Jail House Pizza om wat te eten.

ROAM 2011 - Day 8 (High School showers)