sep
2

Gisteravond was er zoals ik gisteren al zei een BBQ, met een DJ, een band en later die avond stand-up grappenmakers. De avond begon met een gratis biertje en een (niet gratis) hamburger met salade, een koekje, chips en wat drinken. Het eten was goed en de muziek swingde lekker. Zo waren er ook een paar lokale rappers en andere talenten die er voor zorgde dat de avond lekker in beweging kwam. Ook heb ik een paar nieuwe mensen ontmoet waar ik vermoedelijk ergens volgende week nog mee naar een kroegje ga om wat muziek te luisteren.

New York - BBQ party

Vandaag ben ik de dag begonnen met een vijf uur durende tour van Central Park. Natuurlijk veel te weinig om dit 4 km2 park te bekijken, maar met een beetje stevig doorlopen kom je een heel eind. Een aantal eigenschappen van het park. Er loopt een weg van noord naar zuid (en andersom) die tijdens spitsuur geopend wordt om het autoverkeer wat te ontlasten. Voor alle bezoekers van het park zijn er speciale onderdoorgangen gemaakt om zo aan de andere kant te komen zonder de weg over te steken. Veilig en praktisch. En alle doorgangen zijn ook in hun eigen steil gemaakt. Zo is er eentje die alleen maar in een boog vorm van blokken steen gemaakt is. Geen cement of iets dergelijks, gewoon zwaartekracht wat alles op z'n plek houdt. Ook heeft het park tussen west en oost vier (onder)doorgangen. Op die manier hoeft het autoverkeer niet helemaal om het park heen en hebben bezoekers geen last van het verkeer. Wat verder nog... oh ja, vier bruiloften, kastelen, schildpadden, eekhoorns, obelisken, verschillende meren en nog veel meer (maar dat zie je over een week of twee wel in de foto's die allemaal online komen, als ik weer thuis ben). Ook waren ze bezig om een film te draaien waardoor we niet overal naar toe konden en we stukken om moesten lopen.

New York - Central Park

Morgen staat een Grand Tour van New York City op het programma. 's Ochtends om 10:00 uur verzamelen in de lobby en dan tot middernacht door met het bezichtigen van de sights. Ik zal mijn wandelschoenen maar klaar zetten denk ik.