sep
4

Gisteren stond een 14-uur durende tour van de highlights van New York City op de planning. Om 10:00 uur 's ochtends hebben we ons verzameld met een groep van 22 mensen. Jerry, onze gids, was een oude knakker van zo'n 75 jaar die twee keer per week de toeristen van het hostel meeneemt om New York te verkennen. Brooklyn, Manhattan, Staten Island, China Town, Little Italy en alles daar tussenin. Het is onmogelijk om 14 uur durende tour in een kort berichtje samen te vatten, dus ga ik het niet eens proberen.

Jerry is een oude knakker die altijd optimistisch is, verhalen heeft en het beste met de mensen voor heeft. Na een paar dingen te hebben bezichtigd heeft hij ons meegenomen naar The Garden of Eden, een winkel waar je van alles op het gebied van fruit, groente en andere soorten eten kan krijgen. Niet duur en toch gezond. Jerry's motto was dat als je haast hebt je geen junkfood hoeft te eten. Normaal krijg je als je een broodje met ham besteld een paar plakjes. Hier niet... je krijgt gewoon een broodje met HAM.

New York - sandwich

We hebben onder andere Ground Zero bezocht waar ze nu een nieuwe toren aan het bouwen zijn die twee keer zo hoog wordt als de vorige. En nog meer andere gebouwen bezocht. Ook zijn we met de ferry naar Staten Island gegaan. Kosten: 0,0 dollar. Wat een service van de stad!

New York - the city

New York - Statue of Liberty

Ook heeft Jerry de eigenaardige eigenschap om gezichten van mensen te fotograferen die hij op straat tegenkomt. Hij maakt er thuis een album van. Misschien een leuk idee voor als ik terug in Nederland ben. Tegen het einde van de avond zijn we nog langs een galerij van Peter Lik geweest. Deze man maakt de meest fantastische foto's.

New York - Jerry taking pictures

We hebben gegeten in een Indiaas restaurant wat echt goed eten was en niet duur (12 dollar voor het eten en nog een paar dollars voor het drinken). Daarna met de subway naar Times Square gegaan. Toen we de ondergrondse uit kwamen dacht ik werkelijk dat het dag was, zoveel licht kwam er van de gebouwen. Je kon bij wijze van spreken een boek lezen.

New York - Times Square at night

Als laatste zijn we het Marriott hotel in gegaan. Ze hebben daar aan de binnenkant een stel doorzichtige liften die helemaal tot de 45-ste verdieping gaan. Het uitzicht in de binnenkant van het hotel is geweldig. Als je moet vragen wat het kost om een nachtje daar te slapen kun je het waarschijnlijk niet betalen. Een (duur) kopje koffie drinken op de 46-ste verdieping, een restaurant dat in een uur helemaal rond draait, behoort wel tot de mogelijkheden voor ons gewone stervelingen.

New York - Marriott Marquis elevators

Nogmaals, er valt nog veel meer te vertellen en te laten zien, maar dat is praktisch onmogelijk. Zeker na zo'n lange dag als gisteren waar je maar een ding wil als je terug in het hostel bent. Trouwens, niet iedereen heeft het tot het einde gered. Bij de ferry zijn we een paar mensen kwijt geraakt en naar mate de avond vorderde haakten er ook mensen af. Zo bleef er op het einde ongeveer twee derde van de groep over.

3 reacties

H@rry's picture
H@rry (niet geverifieerd)
14uur tour in 1 dag? Waanzin!

14uur tour in 1 dag? Waanzin!

Emiel Ketelaar's picture
Emiel Ketelaar (niet geverifieerd)
Peter Lik

Peter Lik! Ben je in 1 van zijn galerijen geweest? Ik heb ze in San Diego (dacht ik) en in Cairns gezien. Wat een fascinerende foto's maakt die man.
Ben je ook nog dicht bij het Vrijheidsbeeld geweest? Ik heb gehoord dat je er niet meer in kon om wat voor reden dan ook.
Leuk om een tour van 14!! uur mee te maken. Ben heel erg benieuwd naar de foto's! Komt vast wel over een maandje of twee haha.

Geniet nog even van je laatste week!

Groetjes uit Knoal

XL-Network's picture
XL-Network
Foto's

Jup, echt hele mooie en knap gemaakte foto's. Ben niet dichter bij het vrijheidsbeeld geweest. Kan altijd nog, maar ik vind het zo ook wel goed.