sep
1

New York City! Na vanochtend om 7:15 uur met de bus en de metro richting Union Station in Washington te zijn gegaan heb ik de trein richting de Grote Appel genomen. Een reis van ongeveer 3:20 uur. De reis viel heel erg mee. Ik kon zelfs nog een beetje uitrusten terwijl het landschap aan me voorbij trok. Bij binnenkomst in New York City zag ik gelijk de schade die orkaan Irene achtergelaten heeft (tenminste, ik ga er vanuit dat zij dit op haar kerfstok heeft). Kruisingen die nog onder water staan en zelfs een half bedrijvenpark wat niet toegankelijk is. Vanuit de verte zag je al de hoge gebouwen en even later gingen we ondergronds om zo bij Penn Station uit te komen.

New York - flooding

Overstappen op de subway richting het hostel. Tja, makkelijker gezegd dan gedaan. Ten eerste moest ik een ingang zien te vinden en daarna een kaart met alle lijnen. Het eerste was vrij makkelijk (had per ongeluk zelfs nog de juiste te pakken ook). Het tweede was even zoeken, maar uiteindelijk toch gevonden. Het adres stond in mijn telefoon, namelijk 891 Amsterdam Avenue, maar welke subway uitgang ik precies moest hebben niet meer. Dus ik heb gegokt op 110th Street en dat bleek achteraf eentje te laat te zijn. Geen probleem, lopen we met die zware tassen gewoon zeven blokken terug naar 103th Street. De subway is trouwens een stuk warmer en krapper dan die in Washington. Ook zijn de wagons wat kleiner en ingericht om meer in te staan dan te zitten. Ik heb het gevoel dat als het spitsuur is dat het heel erg krap gaat worden. Dat belooft nog wat voor de terugreis.

Ik had de dag van tevoren alvast gereserveerd voor vier nachten omdat via de website niet meer dagen te boeken waren. Bij aankomst bleek dat ik gewoon voor de rest van mijn vakantie (11 dagen totaal) hier kon blijven. Het tarief is erg gunstig met 49 dollar per nacht (exclusief het eenmalige lidmaatschap van Hostels International a 28 dollar). Voor iets meer als 500 dollar ben ik dus tien nachten onder de pannen. Goed geregeld. Ik slaap op een kamer (met airconditioning) van 12 mensen en heb mijn eigen ruime kluis (waar je zelf nog wel een slotje voor moet kopen van een paar dollar). Okay, bed opgemaakt, spulletjes een plek gegeven en op naar de dichtstbijzijnde eettent om wat te eten want ik heb behoorlijk honger gekregen.

New York - streets

New York - hostel

Elke dag staat er hier in het hostel wel iets op de planning, een tour naar de stad, kroegentochten, muziek et cetera. Vanavond is er een BBQ waar je voor 5 dollar een stukje vlees, wat chips en drinken kan krijgen (zo uit m'n hoofd). En er is een DJ en vanaf 22:00 uur een stand-up comedian. Kortom, volgens mij ga ik me de komende tijd niet vervelen.