sep
5

Gisteren was voor mij een dagje ontspannen. Mocht ook wel na de lange tour van de dag ervoor. Beetje uitslapen, blog bijhouden en wat ROAM-berichten lezen en filmpjes bekijken. Tegen etenstijd een pizza gehaald drie blokken verderop bij Mama Pizzeria. Ik had de kleine pizza besteld van 16 inch, maar dat blijkt dus gewoon 40 centimeter te zijn, gigantisch!. Gelukkig waren er genoeg andere hostelgasten die mee wouden helpen om het ding te verorberen.

Omdat ik de hele dag eigenlijk niets gedaan had om de stad te bezichtigen dacht ik dat het wel een leuk idee zou zijn om op een pub crawl (lees: kroegentocht) te gaan. Nu ben ik niet zo'n drinker, maar ach... een paar moet kunnen. We zouden om 20:30 uur vertrekken en mijn planning was dat ik zo tegen 1 a 2 uur weer in bed zou liggen. Maar dat liep toch even anders. Wel alvast een leuke foto vanuit de laatste kroeg.

New York - pub crawl

Toen we stonden te wachten op Barbara (onze pub crawl gids) zagen we ineens dat iedereen naar de hoek van de straat rende. Toen ik keek zag ik in de verte een grote vuurbal van zo'n 10 meter hoog. Niet wetend wat het was ben ik er naar toe gerend en heb gelijk mijn fotocamera uit mijn tas gepakt. Het bleek dat er een auto met hoge snelheid over de kruising is gescheurd, daarbij een andere auto heeft geraakt en op de stoep (vlak naast een bushokje) tot stilstand is gekomen. De auto is daarna in brand gevlogen. Gelukkig kon de bestuurder uit de auto kruipen en is 'm daarna gesmeerd (vermoedelijk bang voor de consequenties). Wat er nu precies gebeurt is weet ik niet. Wel meld de website DNAinfo.com dat er in totaal drie voertuigen bij het ongeval betrokken waren waarvan er zich ook eentje onder een andere auto geboord heeft.

Het was even een apart begin van de avond, maar het ging vanaf daar gelukkig alleen maar bergopwaarts. We zijn in totaal naar drie kroegen geweest en bij de laatste ben ik druk met iemand in gesprek geraakt zodat het uiteindelijk 4:00 uur 's nachts werd dat ik in mijn bed was. Iets later dan de geplande 1 a 2 uur. Veel slaap zou ik niet krijgen want om 6:00 uur was ik al weer wakker en daarna viel ik ook niet echt meer in slaap.

Om 10:00 uur begon de Brooklyn Tour van Ed, net als Dave en Jerry een oude knakker. Alleen vond ik hem toch niet zo goed als gids. Ten eerste had ik een aantal van de dingen twee dagen geleden al gezien (kan hij natuurlijk niets aan doen) en kreeg ik ook minder informatie dan de eerdere twee gidsen. Ook was de tour in plaats van de beloofde vijf uur maar iets van drie of vier uur. We zijn nog wel eventjes naar de West Indian American Day Parade & Carnival geweest. Erg gezellig en lekker eten.

New York - parade