sep
8

Ja, ik leef nog hoor. Alleen was het de laatste paar dagen wat regenachtig en dan is het veelal binnen zitten. Gisteren viel er bijna geen regen en ben ik 's ochtends naar The Metropolitan Museum of Art gegaan op aanraden van een lokale New Yorker vriend. Ze hadden daar een expositie van Frans Hals, een beroemde Nederlandse schilder. Eerst kregen we een rondleiding door een dame die van alles wist te vertellen over zijn schilderijen. Zoals bijvoorbeeld dat hij een man was die de mensen vastlegde met een zekere realiteit in plaatst van een gewoon statisch portret. Erg leuk om te zien en ook om te horen hoe de dame allerlei Nederlandse namen uitsprak, deed ze best aardig.

New York - The Metropolitan Museum of Art

Verder waren er nog veel meer schilderijen, kunstwerken en artefacten. Te veel om nu allemaal op te noemen en te laten zien (alle foto's komen nog online als ik weer terug in Nederland ben). Er zaten een paar hele gekke, mooie, grappige, simpele en vreemde stukken bij, maar dat hoort zo bij kunst (is me verteld).

New York - art

Ook waren er veel mensen die dingen natekende of -schilderden. Sommige waren erg goed en anderen waren gefrustreerd dat we ze telkens lastig vielen met foto's maken.

New York - painter

Vorige week was er tijdens mijn eerste avond in het hostel een BBQ-party. Daar heb ik gelijk al een aantal interessante mensen ontmoet, waaronder Bianca van Tripping. We hebben onder andere lekker gekletst over mijn fietstocht en ze heeft me uitgenodigd voor een bluegrass optreden in een kroegje in Greenvillage (zo'n 25 minuten met de subway hier vandaan) met de grappige naam The Grisly Pear. Gezellig relaxen met een paar biertjes en goede muziek. Nog even iets over Tripping (beetje reclame maken). Dit is een site waarbij je, als je naar bijvoorbeeld New York gaat, contact kan zoeken met mensen uit die omgeving om samen leuke dingen te doen (een soort van social couchsurfing). Ik heb me vorige week al ingeschreven, ik zou zeggen kijk er eens rond.

New York - bluegrass

Ik was nog van plan om wat te gaan shoppen in New York omdat ik niet echt een korte broek had (alleen twee sportbroeken) en een leuk t-shirt altijd van pas komt. Maar gezien het weer van de afgelopen paar dagen leken me een korte broek en t-shirt wat koud, dus heb ik die plannen maar in de ijskast gezet. Gisteravond toen Bianca de kroeg binnenkwam trok ze gelijk een Tripping t-shirt uit haar tas en et voilà, ik had een nieuw kledingstuk erbij. Precies mijn maat en lekker in het oranje.

New York - pub

3 reacties

Emiel Ketelaar's picture
Emiel Ketelaar (niet geverifieerd)
Je vermaakt je nog wel

Nou, zo te lezen vermaak jij je nog wel! Mooi man. Geniet nog even van je laatste dagen en have a save trip back home!
Spreek je snel weer, maar dan via de omgekeerde wereld Wink

BOK's picture
BOK (niet geverifieerd)
Bianca

Ik vraag me af of Bianca de reden is dat je na thuiskomst zo slecht slaapt EN meerdere uren aaneen "met NY" zit te chatten... }:-)

XL-Network's picture
XL-Network
De reden

Haha, da's een goeie. Nee, het slecht slapen is puur de jetlag en het feit dat ik 4 uurtjes geslapen heb 's middags toen ik thuis aankwam (had ik niet moeten doen). Chatten (niet met Bianca) heeft daar niets mee te maken. Heb haar zelfs een week niet gesproken.