okt
4

Afgelopen vrijdag ben ik afgereisd naar camping De Woensberg in Huizen. Deze keer ben ik alleen niet heen gefietst maar heb ik de trein genomen omdat ik geen vrij kon krijgen van mijn werk. Rond 20 uur stapte ik uit de trein in Hilversum en heb ik mijn weg gezocht richting de camping. Het was donker maar mijn Busch & Muller Ixon IQ Speed verlichtte de weg prima en de camping was na maar een keer fout te zijn gefietst gevonden. Daar was de BBQ nog steeds aan maar helaas was ik vergeten dat je zelf eten mee moest nemen om daar op te leggen. Gelukkig waren er genoeg mensen die een worstje, stukjes kip en een broodje af wouden staan. Ik ging dus niet hongerig naar bed. Ook had Frank nog een aantal foto's voorzien van een begeleidend verhaal over zijn reis naar/door IJsland. Erg mooi en indrukwekkend om te zien en horen.

De volgende ochtend ben ik eerst naar de supermarkt en een pinautomaat gefietst om eten en geld te halen. Eenmaal bij de pinautomaat aangekomen kwam ik er achter dat mijn portemonnee nog in het huisje op de camping lag. Gelukkig had ik eerst een pinpoging gedaan en niet eerst boodschappen gehaald. Nadat ik ontbijt en anders lekkers gehaald had was het tijd voor de toertocht. Deze was eigenlijk dezelfde als 2009 (en volgens anderen ook als 2010). Hoe zeggen ze het ook al weer? Don't change a winning team? Iets over helft was het tijd om een lekkere pannenkoek te halen bij De Smickel. Heerlijk zo'n grote pannenkoek, die gaat er wel in.

's Avonds werd er uiteraard weer gekookt door Gerold en Maartje en de bekende 'flapjes' kwamen op tafel te staan. En ook deze keer weer voorzien van een lekker toetje. Daarna was het tijd voor de ROAM-presentatie die ik 's middags even snel in elkaar heb gezet. Voorzien van de beamer en een gespannen wit laken zat iedereen bij het kampvuur aandachtig te kijken en te luisteren. Daarna zelf nog even bij het vuur gezeten en naar bed. Morgen zou het weer een lange dag worden.

Rond 8 uur 's ochtends werd ik wakker en zo'n uurtje later was ik klaar met eten en het inpakken van mijn spullen. Nu was het wachten op Harry en Peter, waar ik mee terug naar het Hoge Noorden zou fietsen. Ik was namelijk met de roeifiets en dan is het lastig om je navigatie op je stuur te hebben. En het was best warm, dus de GPS in een voorvakje van een (warm) shirt leek me ook niet zo'n fijn idee. Gewoon lekker achter iemand anders aan roetsen leek me veel fijner. Tegen 10:20 uur vertrokken we... maar al na een paar honderd meter was Harry de weg kwijt. Even snel op de kaart kijken en toen we eenmaal Blaricum uit waren ging het als een zonnetje.

Zo af en toe moesten we wel even stoppen omdat ik tijdens het roetsen niet echt bij mijn bidon kon (tassen hingen er tegenaan) en met een hand roetsen gaat ook niet want dan lig je binnen een seconde om. Gelukkig hadden we genoeg tijd. Zelfs zoveel tijd dat ik Harry kon wijzen op het feit dat zijn rechterwiel wel heel erg slingerde. Bleek dat hij vijf gebroken spaken had. De 5000 kilometer van ROAM met het slechte wegdek was geen enkel probleem, maar eventjes op en neer naar het Herfsttreffen en je hebt kapotte spaken. Na de reparatie zijn we in Dronten nog even wat gaan eten en zijn we verder gegaan. De route liet zich na het pontje bij Zwartsluis raden en even na 20 uur was ik thuis.

De terugweg heb ik 175 kilometer op de roeifiets gefietst. Ging eigenlijk best goed. Buikspieren hielden zich goed, alleen voelde ik mijn armen. Een paar dagen later heb ik eigenlijk geen 'last' meer. Training heet dat volgens mij.

Over training gesproken. Ik heb vanavond voor de laatste keer getraind voor de 4 mijl van Groningen. In totaal komt het aantal trainingen op drie uit, maar toch heb ik er vertrouwen in. Zo heb ik vanavond twee keer 10 minuten gelopen op bijna hetzelfde tempo als vorig jaar. Ik ga er vanuit dat mijn tijd aanstaande zondag onder de 30 minuten blijft. En met een beetje mazzel onder de 27 minuten (mijn streven).

PS. Zelf heb ik geen foto's gemaakt (had ik geen zin in), maar via Ligfiets.net zijn er meerdere foto's en video's te bekijken.

3 reacties

Maarten Sneep's picture
Maarten Sneep (niet geverifieerd)
recycleren

Hoi,

De tocht was echt een herhaling uit 2009. De tocht uit 2010 was zelf een herhaling uit 2008. Toen daar een achteloze gebruiker tijdens de pauze meldde dat hij "hier nog nooit was geweest", was de motivatie om elk jaar met een geheel nieuwe route te komen een stuk minder. Maar volgend jaar zullen we verder terug gaan in de geschiedenis.

Wim's picture
Wim (niet geverifieerd)
Herfsttreffen filmpje youtube

Op het Herfsttreffen filmpje (http://www.youtube.com/watch?v=T_Oos_EI5PE) zag ik dat jij tijdens het roeien je duimen op het stuur hebt en niet eromheen.
Doe je dit met een speciale reden of was dit toeval?

Ik ben aan het proberen om met minder armkracht te roeien en ik heb deze manier om het stuur vast te houden uitgeprobeerd. Het wil wel, maar ik slinger daardoor wel iets meer.

Ook viel het mij op dat je meerdere slagen maakt, terwijl je rechtop blijft zitten. Heuvelop doe ik dit wel, maar verder eigenlijk niet. Doe je dit ook met een speciale reden of was dit ook toeval?

Alvast bedankt, Wim

XL-Network's picture
XL-Network
Tja...

Dat ik mijn duimen niet 'om' het stuur heen heb heb ik mezelf een beetje aangeleerd denk ik. Heeft met het roeien op het water te maken, daar wil je namelijk niet in je riemen knijpen. Bij de fiets merk ik dat ik op deze manier mijn stuur losser vast heb. Maar ook merk ik dat ik hier, volgens mij, meer last van m'n polsen krijg vanwege de stand van m'n hand. Ik probeer dus nu gewoon terug te gaan naar een normale grip (dus met de duim om het stuur).

Wat betreft rechtop blijven zitten, ja... ik was gewoon een beetje aan het klooien en raar doen. Zoals je ziet maak ik op het eind nog twee slagen zonder m'n armen te gebruiken waardoor mijn touwtje slap komt te hangen. Iets wat je helemaal niet wil. Dus... gewoon niet van die gekke gast aantrekken zou ik zeggen.