okt
28

Deze week kreeg ik van een mede-theatersporter een mailtje dat ze bij de oude suikerfabriek in Groningen dit weekend een groot scherm hadden geplaatst en dat ze twee films gingen tonen. Op vrijdagavond (vanavond dus) hebben ze Drive laten zien en zaterdagavond was Grease aan de beurt. Aangezien het niet echt leuk is om een film alleen te kijken heb ik gevraagd of er iemand mee wou en dat lukte. Bernd, ook een mede-theatersporter, heeft zich gisteren 'opgegeven'. Nadat we bij hem thuis hebben gegeten zijn we die kant op gereden.

Toen we daar aankwamen stond het verkeer al tot op de rotonde bij de in-/uitgang stil. Even twijfelden we nog of we er nog wel in kwamen. We waren zo'n 20 minuten voor aanvang van de film aan komen rijden. Maar gelukkig na een half uurtje stonden we op onze plek en kon de film beginnen.

Het geluid kwam over de luidsprekers van je autoradio. Je moest afstemmen op een bepaalde frequentie en dat ging prima. Goed helder en duidelijk geluid, en zelfs nog in stereo. De film zelf was ook wel aardig. En het leuke was dat hij pas volgende week in de bioscoop komt. We hebben dus een primeur gehad.

Update 30-10-2011: RTV Noord heeft nog een item gemaakt.

Watching 'Drive' at the Oude Suikerfabriek Drive-In