okt
9

Ja hoor... ik heb het 'm weer geflikt. Vorig jaar was ik al sneller dan drie jaar geleden (heb ik 2009 niet meegedaan vanwege een blessure) en dit jaar heb ik mijn tijd met zo'n 38 seconden verbeterd. De 4 mijl van Groningen heb ik gelopen in een tijd van 26:47.4 en daarmee behoor ik tot de top 4,39% van alle lopers. Best goed dus. En dat met maar drie keer trainen. Okay... toegegeven, mijn basisconditie door het roeien en fietsen (ahum, 5200 kilometers in Amerika) heeft vast ook meegeholpen. Maar toch, ik ben trots op mezelf. Ook vanavond heb ik geen last van spier- of andere pijntjes.

Voor vertrek moest ik nog even een 'boodschap' doen en stond hiervoor in de rij bij de Dixi. Alleen kreeg ik van de (voornamelijk) dames het verwijt dan ik ook wel gewoon bij de plaspaal kon. Ehhh, juist ja... Ik heb beloofd om mezelf te haasten. Bij het openen van de deur van het toilet kreeg ik van de dames een applaus. Daarna naar de ingang van m'n startvak gelopen en... ik kwam er niet in. Het was zo druk dat ik buiten moest wachten. Toen de starthekken open gingen begon het wel te lopen en konden de laatkomers naar binnen. Het nadeel van laat in het vak starten is dat je een heleboel langzame lopers voor je hebt. De eerste 1000 meter heb ik ook relatief langzaam en zigzaggend gelopen. Eenmaal op het rechte stuk Haren uit kwam ik op gang en kon ik eindelijk fatsoenlijk lopen. Het volgende probleem deed zich ook al aan, steek in m'n zij. Gelukkig werd het niet erger en nam het zelfs af zodat ik tegen het einde zelfs nog wat gas bij kon geven.

Na het lopen snel naar de kledingwagen gelopen om m'n rugzak met spulletjes weer op te halen. En dat ik snel was die dag bleek. Ik hoefde niet eens in de rij te staan, maar kon gelijk aansluiten. Daarna nog eventjes wachten op de rest van de collega's en door naar onze roeiclub waar onze nazit was. Bij aankomst was het er nog rustig, maar dat zou snel veranderen. Jan Herman was de enige die achter de bar stond en toen het wat drukker begon te worden besloot ik om hem wat te helpen door lege glazen te verzamelen en af te wassen.

Tegen 16 uur had ik afgesproken met de rest van mijn roeiploeg om het water op te gaan. Aangezien ik gisteren al geroeid had heb ik maar aangeboden om te gaan sturen. Het was inmiddels begonnen met regenen en de geleende regenjas kwam ook goed van pas.

Er komen nog wat foto's (en misschien een of meerdere filmpjes) van de 4 mijl aan, maar die staan nog niet op hun website. Even geduld dus... je kan wel alvast de detailpagina van mijn prestatie zien.