aug
10

Nee niet ik, maar de nieuwe eigenaar van mijn velomobiel. Vier dagen geleden geleden kreeg ik via een medeligfietser een Twitterbericht dat Velox Incendia, die ik een maand geleden heb verkocht, weer te koop stond. De dagen erna kwamen via andere kanalen (Twitter, e-mail en de ligfietsmailinglijst) ook verschillende berichten en vragen binnen. Daarom even een korte toelichting.

De nieuwe eigenaar heeft dusdanig last van zijn knieën dat hij heeft besloten om de fiets weer te verkopen. Vandaag ontving ik van hem een uitgebreid bericht waarin hij uitlegt waarom hij moet stoppen en de fiets moet verkopen. Hij schrijft: "Mijn knieën protesteren dermate dat ik helaas heb moeten besluiten om het fietsen te staken... baal er echt van. Maar ja, ik moet nog wel een paar jaar met die dingen doen."

Mocht je alsnog in de fiets geïnteresseerd zijn, dan kun je (zolang hij nog niet verkocht is) terecht op Marktplaats.

7 reacties

beekie's picture
beekie (niet geverifieerd)
jammer

jammer dat hij nu al weer weg doen moet.... staat de fiets wel goed afgesteld dan?
trapas een klein beetje te ver naar voren of achteren en je krijgt deze dingen met de knietjes

helaas net ff te duur voor ons budgetje anders had shanne er in kunnen rijden..
maar goed komt ook wel op z;n tijd,

wel ene slimme keuze van hem, je rijd anders je knieen aan gord...

XL-Network's picture
XL-Network
Van alles al geprobeerd...

Hij heeft de afstelling al een aantal keren aangepast, maar het bleef problematisch. Inderdaad wel jammer, maar de ene persoon is ook wat gevoeliger voor knieproblemen dan de andere.

Fred's picture
Fred (niet geverifieerd)
@Beekie

Goedenavond/ morgen Beekie,

Dingen gaan zoals ze gaan, ik ben lichamelijk gedwongen te stoppen, dan maar beter nu dan over x km met onherstelbare schade aan mijn knieën en botten (..)

Je kan mij rustig een prijsvoorstel doen, ik ga ervan uit dat jij als ligfietser (ja, ik doe mijn huiswerk Wink ) serieus zal zijn en de fiets op waarde weet te schatten, ik lees het graag...

Groet,
Fred

Wim's picture
Wim (niet geverifieerd)
Knieproblemen

Deze man heeft nu één maandje met een VM gefietst. Volgens mij is dat veel te kort om echt gefundeerd een beslissing te kunnen nemen. Ik ben bang dat hij gewoon simpelweg teveel hooi op de vork heeft genomen en op kracht is gaan fietsen. Tja, dat kan inderdaad heel erg veel pijn veroorzaken. Jammer dat hij zichzelf de tijd niet gunt om het ligfietsen/velomobielen echt onder de knie Wink te krijgen Smile

Fred's picture
Fred (niet geverifieerd)
@wim

Om geharrewar te voorkomen, ik mag simpelweg niet meer van mijn huisarts. Ik heb een lichamelijke aandoening waardoor ik een vorm van botontkalking heb, echter omdat ik toch redelijk wat bukfiets, was ik van mening dat ik dit ook prima zou kunnen, qua conditie lukt dat ook zeker maar zit nu met een 'mechanische 'knak'' in mijn kniegewrichten, het schuurt dus teveel, simpelweg gezegd, inmiddels ook bij het lopen.... Dan moet ik (mag ik), wil ik nog een tijd met mijn knieën doen, dit (vm-fietsen) in ieder geval niet meer doen, helaas.

Anderzijds zijn er gelukkig genoeg mensen uit De VM wereld die zich 'druk' maken om de verkoop van deze mooie fiets (want dat is het absoluut!) dat ik ervan overtuigd ben dat VI een goede nieuwe eigenaar zal krijgen (hoop ik althans).

Handel is het niet, ik vraag hetzelfde voor de fiets als ik ervoor gegeven heb aan Wilfred (check zijn kosten-lijst), hoop echter op iets extra vanwege extra zaken die ik heb aangeschaft voor de fiets (alarm, gps module, kettingslot, reserve binnenbanden, aerodynamische stroken (velomobielonderdelen.nl), lexan) Schat even uit het hoofd dat dat al tussen 250-300 euro ligt... Afwachten maar.

Ondanks alles zie ik ieders commentaar ook als een goedbedoelde vorm van meedenken en hulp, zonder twijfel.

Groeten,
Fred

Wim's picture
Wim (niet geverifieerd)
Knieproblemen

Oké @Fred, dat zijn geen goede berichten. Heftig. Dat zal wel als een hele vervelende klap zijn binnengekomen. Respect voor het feit dat je de moeite neemt om dit aan "deze positief bedoelde bemoeizuchtige mede-fietser".
Toen ik de "vlammen-Mango" weer te koop zag staan, dacht ik even What the beeeeeeep....., maar je verhaal is duidelijk en helaas voor jou niet goed.
Succes en hopelijk gaat het je in de toekomst nog lukken om wel weer eens te fietsen.
En natuurlijk ook succes met de verkoop.
Wim

Fred's picture
Fred (niet geverifieerd)
Fikkie is naar .... België

@ all,

Vandaag is 'fikkie' met zijn nieuwe baasje op stap gegaan en woont nu in België.