nov
16

49 dagen. Zo lang moest ik wachten tot mijn bestelde Google Nexus 7 vorige week donderdag in mijn bezit was. En voor degene die niet weten wat dat is? Het is de nieuwste tablet van Google op basis van het Android besturingssysteem.

Google Nexus 7 (productfoto)

In eerste instantie had ik de tablet op 21 september bij de Dixons besteld. Simpelweg vanwege het feit dat ik nog 100 euro aan VVV-bonnen had liggen en zij deze accepteren. Ik heb de tablet dus voor 149 in plaats van 249 euro gekregen. Ook had ik in eerste instantie de 16 GB-versie besteld (de grootste die er op dat moment was), maar omdat het zo lang duurde heb ik van Dixons een gratis upgrade gekregen naar de 32 GB-versie. Nou ja, gratis... de 32 GB-versie zou in de winkel dezelfde prijs krijgen. Het 16 GB-model werd goedkoper en het 8 GB-model wordt niet meer verkocht. Maar waarom zo lang wachten? Nou, het ding is reuze populair en is, zo heb ik afgelopen week gemerkt, heel handig.

Als je de tablet voor de eerste keer inschakelt wordt er gevraagd naar je Google Account (een Gmail-adres of in mijn geval een Google Apps-adres). Daarna wordt automatisch je e-mail, agenda, contactpersonen, foto's en applicaties ingesteld en gesynchroniseerd. Ik had namelijk al een HTC Desire HD-smartphone met Android 2.3.5 (de Nexus 7 draait momenteel de nieuwste versie, Android 4.2). Alle applicaties die ik daarop geïnstalleerd had werden ook automatisch op mijn Nexus 7 gezet. Heel erg handig! En ook in het dagelijks gebruik is het ding heel handig en klein. Hij past makkelijk in mijn tas waardoor je hem makkelijker meeneemt dan een iPad.

Een andere functies zijn ook erg handig. Zo heb je Google Now wat er voor zorgt dat je informatie die je nu nodig hebt krijgt. Als je bijvoorbeeld een afspraak hebt dan krijg je hier een melding van. Als je een pakketje ontvangt, dan krijg je via Google Now een melding als het onderweg is. Of als je op je desktopcomputer een adres met behulp van Google Maps opgezocht hebt dan staat dat adres even later in Google Now. Samen met een voorgestelde route, de reistijd en of er opstoppingen zijn. Hetzelfde doet hij als je een afspraak hebt die ver weg is.

Google Now (verkeer en weer)

Tevens zit er een routeplanner in, Google Navigation. Deze leidt je automatisch van A naar B. Ook verkeersopstoppingen weet hij te vinden (niet dat we dat hier in het Noorden last van hebben). Aan het einde toont hij zelfs een Google Street View-foto van het gebouw waar je moet zijn. Hoe cool is dat!

Google Navigation (route)

Google Navigation (Google Street View)

Maar dan heb je zo'n mooi apparaat en dat wil je toch een beetje beschermen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een hoesje. Na veel wikken en wegen ben ik uiteindelijk uitgekomen bij de DODOcase HARDcover. Dit is hetzelfde materiaal als de buitenkant van een boek (met harde kaft). De tablet bevestig je aan de binnenkant door middel van drie stroken tape waarmee je de Nexus 7 vast plakt. Ik was hier in het begin een beetje huiverig voor, maar hij blijft prima zitten. De voornaamste reden dat ik voor deze oplossing gekozen heb is omdat je op die manier de voorkant van de tablet niet afdekt zoals bij een aantal andere hoesjes wel het geval is. En hij ziet er supermooi uit. Het lijkt net een chique agenda.

Google Nexus 7 met DODOcase HARDcover (gesloten)

Google Nexus 7 met DODOcase HARDcover (geopend)

Je kan de DODOcase ook rechtop plaatsen waardoor je hem op tafel kunt zetten om zo een filmpje te kijken. Door een klein stukje plastic op het elastiek zakt de achterkant niet weg. Ingenieus, simpel en doeltreffend.

Google Nexus 7 met DODOcase HARDcover (staand voorkant)

Google Nexus 7 met DODOcase HARDcover (staand achterkant)

Als laatste bevat het hoesje over een ingebouwde magneet die er voor zorgt dat de tablet automatisch aan-/uitgeschakeld wordt als je het hoesje opent/sluit. Handig!