jun
6

Vandaag ben ik met m'n ligfiets langs de Ligfietsgarage Groningen geweest, voor 2 dingen. Ten eerste doet de achterrem van m'n ligfiets het weer eens niet (goed), al een tijdje. En ten tweede zou ik een ritje maken in een Mango.

Het was al de 3e keer dat ik problemen had met m'n achterrem (in nog geen 9 maanden tijd). Bij de Ligfietsgarage Groningen hebben ze er naar gekeken en uiteindelijk zijn ze tot de conclusie gekomen dat het pompje van de remhendel niet goed werkte, hij voerde de remolie niet goed aan. Ik ben blij dat het euvel nu eindelijk gevonden is (nog niet opgelost). Ik zal de winkel waar ik de fiets vandaan heb eens mailen/bellen wat hier aan gedaan kan worden, want dit valt gewoon onder de garantie neem ik aan.

Terwijl ze met m'n ligfiets bezig waren heb ik een ritje gemaakt met een Mango. En wat is nu een Mango vraag je je misschien af. Nou, dat is een ligfiets op drie wielen met een aerodynamische buitenkant. Hierdoor zit je in de winter warm en droog en als het regent wordt je vrijwel niet nat. Tel daarbij op dat je ook een stuk sneller gaat, en je hebt weer een leuke nieuwe 'gadget' voor deze ligfiets liefhebber. En dat het een stukje harder gaat was wel duidelijk. Bij mijn proefritje kwam er ongeveer 5 km/h bij, maar dat kan vast nog hoger, aangezien dit m'n eerste echte ritje was. Waar ik ook aan wennen moest was de besturing. Normaal beweeg je een stuur naar links of naar rechts, maar deze draai je (als een 'autostuur'). In het begin vond ik het vrij moeilijk om rechtuit te gaan, maar naarmate de rit vorderde ging het steeds beter. Wat ook anders is zijn de bochten. Bij een normale fiets leun je in de bocht mee, maar aangezien de Mango (en alle andere ligfietsen met 3 wielen) een wiel meer heeft gaat dit dus niet. 'k Vond het wel even wennen, want hoe hard kun je nu door de bocht en hoe scherp kun je hem maken?

Al met al een geslaagd dagje, en wie weet... misschien ga ik wel zo'n Mango bestellen. Ik hoorde dat de levertijd (maar) 10 maanden is. In vergelijking met z'n grote broer, de Quest, is dit een schijntje... daar moet je minimaal 3 tot 4 jaar op wachten.


Bekijk album

GPS tracks: 
Rondje met een Mango
Onderhoud / kosten: 
Naar achterrem gekeken