aug
30

Gisteravond heb ik voor de 32e keer mijn verjaardag gevierd. Ik had een boel mensen uitgenodigd, maar de meeste konden (helaas) niet komen, wegens andere verplichtingen ed. M'n ouders, nichtje, schoonzusje en de vriendin van m'n broertje zouden langs komen. Niet al te veel mensen, maar genoeg om het gezellig te maken. Trouwens sinds vorige week maandag geef ik aan 3 van m'n ploeggenoten skiff-1 instructie. Dat gaat op zich vrij aardig, alhoewel afgelopen woensdag er al eentje het water opgezocht heeft (maw. hij 's er in gevallen). Gisterochtend was ik voor de 3e keer deze week aan het instrueren toen ik een telefoontje kreeg. Een vriendin van me belde op of ze vanmiddag ook langs kon komen voor m'n verjaardag. Da's altijd goed nieuws want, zoals het spreekwoord zegt: hoe meer zielen hoe meer vreugd. Ze heeft me nog even geholpen met het doen van de inkopen en zo tegen 20:00 uur kwamen de gasten... net mooi op tijd voor de koffie.

Ik had verschillende soorten nootjes, chips en M&M's ingekocht samen met een sixpack heerlijk Hoegaarden witbier (citroen). Voor de dames had ik Jillz gekocht (een soort cider) en voor mezelf (en m'n vader) ook Strongbow Gold (ook iets van een appelcider). Ook had ik vanuit m'n vakantie uit Wuppertal een Hongaarse salamiworst meegenomen. Een heerlijke wordt, goed hard maar wel vettig (aan de vingers). En de cadeautjes die ik gekregen heb... nou een nieuwe broodtrommel met daarop de tekst: "Je hoeft niet GEK te zijn om hier te WERKEN, maar het HELPT WEL!" (altijd leuk), een 1/5e staatslot (trekking 10 september), een muziek/film/games bon, een schaal van aan elkaar gesoldeerde blaadjes (erg leuk), een soortgelijke 'vaas' (of iets dergelijks) en een palmplant. Allemaal leuke cadeaus waar ik weer een leuk plekje voor ga vinden.

Toen iedereen weer naar huis was was het tijd om te gaan slapen, want de dag was druk genoeg en van zo'n verjaardag wordt je ook best moe. De dag erna zou ik ook gaan geocachen met iemand anders. Ik had namelijk op het forum een bericht geplaatst dat ik wel eens een keer met iemand anders (ipv. alleen) zou willen cachen. Die oproep werd beantwoord door iemand in de buurt, namelijk Mathieu Platteel (aka. 'Platjes') uit Oldehove. Samen met hem en de vriendin die ook bleef logeren zijn we op pad gegaan om een Rondje Saaksum te doen. Voor de vriendin die mee was was het haar eerste keer geocachen, ze wou altijd al een keer mee en nu was natuurlijk een mooi moment. De wandeling was leuk en de (reken)opdrachten prima te doen, we kwamen onderweg zelfs nog een oude (volgens mij niet meer gebruikte) aluminium Alleweder tegen (zie foto's). Hij zag er redelijk verroest uit, de banden waren zacht en de stallingsruimte (midden in een tuintje) was ook niet zoiets dat je zou zeggen: "hey, die wordt dagelijks gebruikt". Uiteindelijk hebben we de cache gevonden (ergens goed verstopt). Ook hebben we nog met de eigenaar gesproken die we onderweg al een keertje tegenkwamen toen hij vroeg: "lukt het?". Al met al een mooie afsluiting van een verjaardagsfeestje.