aug
8

Vorige week was het weer zover... een weekje Bijbelstudie in Wuppertal (Duitsland). Vorige jaren was ik met de auto heen geweest, maar dit jaar had ik het idee opgevat om met de ligfiets heen te fietsen. Op de bruiloft van m'n broertje en z'n (inmiddels) vrouw waren ook een stel vrienden uit Nijmegen en ze boden aan dat ik wel bij hun kon blijven slapen. Dus heb ik ze een week of twee van tevoren gebeld om eea. kort te sluiten wat betreft aankomsttijd etc. Alleen was ik vergeten dat ik ook weer terug moest en ik dus ook een slaapplek nodig had voor de terugweg. Gelukkig had ik ook nog kennissen/vrienden in Apeldoorn, zodat ik op de terugweg daar kon blijven slapen.

Hoe gaan we dan fietsen, want het ligt niet echt naast de deur. Eerst maar de route naar Nijmegen uitgezet, dat was vrij makkelijk te doen met de routeplanner van de fietsersbond. Van Nijmegen heb ik een klein stukje route tot vlak over de grens uitgezet en vanaf daar heb ik een Duitse routeplanner gebruikt die z'n route ook kon exporteren in een formaat (KML) wat ik weer om kon zetten naar een bestand wat m'n GPS kon lezen (GPX). Voor de terugweg had ik hetzelfde gedaan, maar dan omgekeerd uiteraard.

Over GPS gesproken, ik had altijd een Garmin GPSmap 60CSx, maar ik wou eigenlijk een apparaat wat meer kon. Daarom heb ik de Garmin Oregon 550 besteld en gelukkig kwam 'ie 1 dag van tevoren zodat ik 'm gelijk mee kon nemen en kon testen.

Onderhoud / kosten: 
Garmin Oregon fietssteun
Onderhoud / kosten: 
Garmin Oregon 550