jun
14

Afgelopen vrijdag heb ik een vrije dag opgenomen voor de bruiloft van m'n jongste broertje. Ik werd 's middag's om kwart voor 1 verwacht bij hun thuis. De rest van de familie en wat vrienden waren d'r al, dus 'k had mooi de gelegenheid om even bij te kletsen en zo. Toen was het tijd om naar buiten te gaan om de bruidegom op te wachten. Hij zou met de auto aan komen rijden om z'n toekomstige bruid te halen. En ja hoor, even later kwam een mooie oude Mercedes de hoek om rijden, de bruidegom stapte uit (vergezeld met applaus), liep naar de voordeur en belde aan. De bruid open en toen was het moment daar dat ze elkaar voor de eerste keer zagen. Zij was zichtbaar gespannen en liet zelfs een traantje pinken, maar nadat de zenuwen verdwenen waren konden we vertrekking richting het gemeentehuis.

Bruiloft Ewout en Inge - Inge pinkt een traantje weg

Voordat we het gemeentehuis betreden kon worden, moest er eest nog geparkeerd worden. Het vorige stelletje was nog niet klaar en wij waren ook nog aan de vroege kant. Dus moest de hele stoet half op straat wachten. Na ongeveer 30 minuten gewacht te hebben konden we eindelijk naar binnen. Zelf had ik samen met een vriend van mijn broertje (en ik zelf) een speciale stoel. We waren namelijk zijn getuigen en die krijgen een speciaal plekje. De ambtenaar van de burgerlijke stand deed haar zegje, en nadat we de officiële documenten getekend hadden, konden we weer naar buiten waar een stroom van belleblaas-bellen hun tegemoet vlogen. Volgende stop... De Bosrand bij Ter Apel.

In De Bosrand hebben we eerst een kopje koffie gedronken en een pakje cake naar binnen gewerkt. We moesten nog even wachten aangezien het eten (Chinees) nog niet aangekomen was. Dus had ik mooi even de tijd om m'n laptop en dergelijke aan te sluiten op de audioinstalltie. Ik was namelijk gevraagd om de muziek van het feest te verzorgen. Nadat ik al dat harde werk gedaan had was het tijd om te eten. Zoals gezegd stond er Chinees op het menu, altijd lekker natuurlijk.

Tegen 19.00 uur was het tijd voor de dienst, die geleid werd door getuige nummer 2. En na het zingen van wat liederen was het tijd voor de 'preek'. M'n vader (en dus ook die van de bruidegom) legde uit waarom de niet gebruikelijke tekst op de trouwkaart stond (zie hieronder). Na de dienst was er uiteraard tijd om te feliciteren en de kadoo's te geven.

1 Petrus 1:24-25

Alle vlees is als gras en alle heerlijkheid des mensen is als een bloem van het gras. Het gras verdort en de bloem valt af; maar het Woord des Heeren blijft in der eeuwigheid; en dit is het Woord, dat onder u verkondigd wordt.

Na de dienst stond er nog maar 1 ding op het programma... en dat was uiteraard het feest. De toast met de champagne en de hapjes waren, zoals dat hoort op een bruiloft, aanwezig en ook was er nog een groepje met 'een stukje'. Het was een soort van limerick met een 'boodschap'... en die boodschap verweest naar het kado dat ze kregen. Helaas paste het niet door de deur van de zaal, dus de hele groep werd verzocht mee te lopen naar buiten. Eenmaal buiten moesten we een kleine wandeling maken en kwamen we uiteindelijk achter een schuurtje terecht waar een heuse vouwwagen stond te wachten op het bruidspaar. Een geweldig kado, waar ze ook zichtbaar mee verbaasd / blij waren.

Na het feest, wat trouwens erg gezellig was, was het ook voor mij tijd om naar huis te gaan. 'k Moest de volgende dag roeien, want we hadden zondag een wedstrijd in Zwolle (de Zwartwater Regatta). Uiteindelijk was het 3.00 uur 's nachts dat ik in m'n bedje plofte.

[binnenkort verschijnen hier ook foto's]

2 reacties

Jonathan's picture
Jonathan (niet geverifieerd)
fotos

Hoop dat je ook nog wat fotos kan plaatsen.

XL-Network's picture
XL-Network
Dat hangt niet van mij af (gedeeltelijk)

Hoi Jonathan,

Dat hangt ook een beetje af van m'n broertje (de middelste) die de foto's genomen heeft. Als ik van hem foto's krijg die ik kan/mag plaatsen dan komen ze er op... stay tuned.

Wilfred