jun
14

Vanochtend ben ik naar onze roeiclub, De Hunze, gegaan om samen met de rest van m'n ploeggenoten af te reizen naar Zwolle waar het Zwartwater op ons wachte. Een achtervolginsrace van 5 km over het woelige water van Zwolle.

Normaliter is het zo dat elke vereniging zijn eigen boot meeneemt op de botenwagen, maar helaas voor ons was het zo dat alle beschikbare boten gereserveerd waren voor een toertocht op de vereniging zelf. Maar geen nood, we konden een boot van de Zwolsche roeivereniging (ZRZV) lenen, de Agniet. Een boot die vergelijkbaar is met de boten die we op onze vereniging hebben.

Eerst moesten we ongeveer 4 km oproeien naar de start en toen konden we bijna als laatste in het hele veld starten. De race ging voorspoedig, maar er zaten toch wel een paar eigenaardigheden in. Er was een team van Ossa (uit Heerhugowaard) die zonder roer roeide. Er zat wel een stuurman in, maar die stuurde door de roeiers aanwijzigen te geven. Beetje raar allemaal en misschien zelfs onregelementair, maar okay als zij dat graag willen. Ze hebben ons trouwens wel bij het inhalen gesneden en dat natuurlijk nooit fijn.

Na bijna 25 minuten geroeid te hebben kwamen we eindelijk over de finishlijn. Heerlijk, even niet meer mezelf afpoeieren, maar gewoon lekker licht roeien en uitrusten van onze prestatie. Na flink wat water gedronken te hebben was het tijd om nog zo'n 2 km terug te roeien naar de vereniging die het evenement organiseerde. Toch die dag ongeveer zo'n 13 km geroeid schat ik zo.

Nadat we de boot uit het water gehaald, schoongemaakt en teruggeplaatst hebben, was het tijd om te relaxen. Eerst een cola met een broodje hamburger... hmm, heerlijk. Nog even nakletsen met de ploeggenoten (wedstrijd analyse, ahum). Uitgekleed, gedouched en m'n schone kleren aangetrokken en na de prijsuitreiking (waar we overigens niet tussen zaten), zijn we weer richting Groningen vertrokken.

Halverwege zijn we nog even bij een tankstation gestopt om wat drinken te halen. Toen de eigenaar van de auto, Joris, terugkwam vroeg ik hem of ik een stukje in z'n mooie 25 jaar oude Mercedes mocht rijden, en dat mocht. Heerlijk reed de auto, hij gleed echt over de weg.

Eenmaal in Groningen aangekomen wou ik de auto parkeren, zodat we de spulletjes uit konden pakken etc. Na een eerste keer steken (onbekende auto, dus 'k moest wel voorzichtig doen) was het tijd voor een tweede poging. Jammergenoeg heb ik deze niet af kunnen maken wat op het moment dat ik halverwwege de manoeuvre was kwam er een auto met een behoorlijke snelheid aanrijden, zo zag ik in de linkerbuitenspiegel. En ik had het idee dat hij me niet zag of iets dergelijks want op een gegeven moment hoorde ik: iiiieeeeeeeeek.... BOEM! En toen zat er een flinke deuk in het zijportier en het raam, dat op dat moment naar beneden was, was aan gruzelementen. Het glas was zelfs uit het portier omhoog gesprongen en ik (de bestuurder op dat moment) en de eigenaar (op de passasierstoel) zaten onder het glas (ik iets meer dan de bijrijder).

Na eenmaal verbaasd uitgestapt te zijn heb ik gelijk wat foto's van de situatie gemaakt (zie hieronder) en daarna heb ik de eigenaar gerust gesteld dat ik wel ervaringen heb met aanrijdingen. Tijdens het invullen van de papieren bleek al snel dat de bestuurder niet helemaal in orde was. Hij kwam wat warrig over en rook ook wat naar alcohol. Daarop hebben we besloten om de politie er bij te betrekken, voordat hij straks (nadat we klaar waren) doorreed en iemand doodrijdt of zo. Nadat de politie gekomen was moesten we beide, ikzelf en de andere bestuurder, een blaasproef afleggen. Bij mij kwam er, al vrij snel een P (van prima) tevoorschijn, maar bij de andere bestuurder had het apparaat wat meer moeite met analyseren, wat meestal duid op een negatieve score. En dat bleek ook wat hij kreeg namelijk een F te zien (en het apparaat begon ook nog eens heftig te piepen). Meneer werd aangehouden en mocht mee naar het buro. Wij moesten ook die kant op om nog diverse informatie etc. vast te leggen.


Bekijk album

Zucht... wat een enerverende dag was dat weer, maar zo kun je in ieder geval niet zeggen dat het leven saai is. 'k Hoop alleen dat het met de auto allemaal weer goed komt, maar dat gaat vast wel lukken. Joris, sterkte en niet te veel wakker liggen.

Blogberichten: 
Zwartewater Regatta

1 reactie

FrozenImage's picture
FrozenImage (niet geverifieerd)
Wwaaahhhh, zonde van zo'n

Wwaaahhhh, zonde van zo'n mooie duitser.... Gelukkig zijn jullie er zonder noemenswaardige kleerscheuren vanaf gekomen.