jun
15

Afgelopen zondagochtend ben ik met onze coach en onze stuur afgereisd naar Zwolle om daar de Zwartewater Regatta te roeien, een 5 kilometer tijdrace over het Zwarte Water. Vorig jaar jaar zijn we met onze ploeg (genaamd Fier) ook al heen geweest alleen in een ander veld (toen HVC4*). Dit jaar hebben we het aantal riemen gehalveerd en zijn we met de Bommen Berend in het HVC4+ veld gestart. We waren lekker op tijd, dus na het afladen en opriggeren van de boot was het eerst tijd voor een kopje thee, wat eten en water. Na het omkleden hebben we de boot gepakt, in het water gelegd en zijn we naar de start vertrokken.

Die dag startten 2 blokken ('s ochtends en 's middags), wij zaten in het laatste blok en zelfs nog op de laatste startpositie. Maar we waren niet van plan om de rode lantaarn mee te nemen. Dus na het starten hebben we flink vaart gemaakt en hebben al vrij snel de eerste boot gepasseerd, daarna nummer twee en daarna nummer drie. Met lange en rustige halen kwamen we steeds dichterbij. Boot nummer 4 kwam ook al steeds dichterbij, maar op ongeveer 1,5 boot lengte is het ons niet gelukt om ook die boot in te halen.

Na de finish zagen we hoe een groot zeilschip (wat nu alleen de motor aan had) ook op het water lag met daarop een paar mensen die heel hard 'Hunze' riepen. Het bleken mede clubgenoten te zijn die ons aanmoedigden. Ook onze coach was halverwege op een brug gespot om ons aan te moedigen. Hij heeft zelfs nog een hele stuk mee kunnen fietsen op een geleende fiets. Eenmaal de boot uit het water en weer op de botenwagen was het tijd voor ontspanning en een lekkere saté met salade en wat drinken. Toen ook dat verorbert was was het alleen nog wachten op de prijsuitreiking. Aangezien we als enige in ons veld startten wisten we a. zeker dat we gingen winnen, maar ook b. dat we geen blik (lees: medaille) konden winnen (dit gaat pas vanaf 3 of meer in je veld). Maar toen onze ploeg opgeroepen werd en we naar voren moesten vond ik dat toch wat vreemd. Het bleek dat ze medelijden met ons hadden en ons daarom een flesje wijn wouden doen. Prima... en met een tijd van 21:04 hebben we zelfs nog een keurige tijd neergezet. Vorig jaar hadden we bijna 25 minuten nodig om de finish te halen.