jun
20

Vanmiddag vanaf 13:00 uur kwamen een heleboel oude Fongers fietsen vanuit Haren aan op de Vismarkt in Groningen. Momenteel loopt er een tentoonstelling (genaamd: "Fietsen met Fongers") over deze fietsen in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Tot 14:00 uur waren er op de Vismarkt allemaal dingen te zien en te doen. Zo waren er demonstraties van BMX-bikes die aan het stunten waren en van Santelli waren er een aantal mensen die een show gaven op diverse eenwielers. Zelf kon je op een Segway rijden, iets wat al een tijdje op m'n Bucket List stond... die kan dus afgestreept worden. Naast de oude Fongers fietsen, die in verschillende uitvoeren variërend van 'beachcruzer' tot tandem, waren er ook een aantal ligfietsers (veelal velomobielen) en andere non-Fongers fietsen. De bedoeling was namelijk om met de hele groep fietsers, een paar honderd denk ik, door de stad te fietsen in een heuse Fongers Fietsparade. Na de fietstocht kregen we allemaal nog een stroopwafel en iets te drinken bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Daar was dan ook gelijk de gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken. Onderweg (en ook op de Vismarkt zelf) stond Velox Incendia behoorlijk in de spotlight. Hij werd meerdere malen gefotografeerd (wat mij natuurlijk deugt doet).

Eenmaal thuis aangekomen zette ik mijn fiets weg toen ik een jongetje hoorde roepen naar z'n moeder. "Kijk mamma, wat een gekke auto". "Nee knul, dat is een fiets". "Oh, maar dat is dan wel de meest rare fiets in de hele wereld". "Ehhh... bedankt?!". Na ze even een kijkje onder de "motorkap" te hebben gegeven zijn ze iets wijzer weer verdergelopen.

Update (23-06-2010): Inmiddels heeft Harry (die d'r ook was) z'n filmpje klaar waarin je oa. ziet dat ik op de Segway sta.

1 reactie

David Hembrow's picture
David Hembrow (niet geverifieerd)
Mooi filmpje en fotos.

Mooi filmpje en fotos. Bedankt !