jun
26

Vanochtend om even voor 10 vertrokken naar onze roeiclub De Hunze voor onze wekelijkse outing. Sinds kort zijn we begonnen met het roeien in een gladde boot (de "Hans Imelman"). Normaliter roeien we richting Haren (langs de A28), maar vandaag zijn we richting het Winschoterdiep gegaan. Simpelweg omdat er minder bruggen zijn en onze coach ook stuurde (hij hoefde dus niet mee te fietsen). Voor de verandering zat ik niet op slag (lees: achter in de boot), maar op boeg (helemaal voorin). Zo kon ik ook eens zien wat er allemaal in de boot gebeurde, qua balans etc. en had de normale boegen ook eens een ander plekje. Het roeien ging over het algemeen best redelijk. De balans was er soms wel, soms niet, maar over de hele 2 uur roeien genomen ben ik tevreden. Toen we op de terugweg onder de Trompbrug door voeren zagen we een cameraman met interviewer... we werden gefilmd. Geen idee waarvoor, maar als je binnenkort op TV een rode roeiboot ziet varen, dan waren wij dat.

Op de heenweg naar De Hunze heb ik net buiten Zuidhorn nog wat foto's gemaakt van de aansluiting van de Fietsroute Plus. Het eerste gedeelte (tot de brug bij Aduard) is bijna klaar. Ik denk dat het nog maximaal 2 weken duurt voordat het laatste stukje fietspad gestort is, het pad belijnd is en alles netjes afgewerkt is. Dan kan ik tenminste weer in volle vaart de scholieren inhalen zonder af te remmen. Nou ja, als ze tenminste niet met z'n zessen naast elkaar gaan fietsen.

Een tijdje geleden is m'n Mango naar de Ligfietsgarage Groningen geweest voor onderhoudt aan verschillende dingen. Toen zou er ook gekeken worden naar het gekraak wat er te horen is als ik stevig optrek/trap. Bij binnenkomst eerst even gezeten en toen Arjen klaar was met de klant die aanwezig was hebben we eerst wat gespeurd. Uiteindelijk bleek dat het TerraCycle kettingwieltje de kraak veroorzaakte. Deze is (wat mij betreft) tijdelijk vervangen door een exemplaar van Flevobike (hadden ze goeie ervaringen mee). Ondertussen gaan ze kijken wat er nu precies mis mee is.

Op de terugweg heb ik nog even een pitstop gemaakt bij de Okaphone om daar een kabeltje te halen om de speakers in m'n fiets aan te sluiten. 'k Heb de speakers al een tijdje, maar het standaard mini-USB kabeltje wat er bij zit is veel te kort. 'k Heb wel al lopen zoeken naar een mini-USB verlengkabel, maar deze is volgens mij niet (of in ieder geval slecht) verkrijgbaar. Tot op het moment dat David van de Ligfietsgarage Groningen aan mij vroeg: "Kun je de speakers niet gewoon op de audiouitgang aansluiten die er aan de achterkant op zat?". Hmm, daar had ik nog niet aan gedacht, maar da's simpel genoeg te testen. En ja hoor... warempel, het lukte ook nog! 'k Heb dus een mooie dikke 2,5 meter lange kabel gekocht met aan de ene kant een mini-jack en aan de andere kant 2 tulpjes. Aan het uiteinde van die tulpjes zit weer een omvormer naar mini-jack (mono). 'k Heb de kabel nu met Duct Tape vastgeplakt, maar als de opstelling bevalt ga ik het vast (laten) kitten net als de rest van de bekabeling. Zal dan ook eens kijken of ik wat foto's kan maken. Toen ik bij de electronicawinkel stopte, stond er ook een jongen die vroeg: "Is dat nou een Quest?". Hey, hij lijkt er warempel nog een beetje verstand van te hebben. "Nee, da's een Mango" antwoorde ik, en we raakten wat in gesprek. Nadat ik m'n spullen gekocht had stond 'ie met z'n telefoon klaar om een foto en een filmpje te maken. Als het goed is kijkt 'ie ook nog even op m'n site. 't Kan dus zijn dat die beelden hier ook nog komen te staan... je weet het maar nooit.

Morgen ga ik naar Winsum om een langer stukje te gaan roeifietsen. Al eerder heb ik een ritje gemaakt op deze fiets, maar dat was maar een ritje van 45 minuten. Zondag ben ik van plan om een rondje van zo'n 70 kilometer richting de Eemshaven te maken. Misschien wat ambitieus, maar gewoon gaan en kijken hoe ver we komen. Alleen wel zorgen dat ik mezelf goed insmeer want 2 uur op het water en dik uur fietsen heeft m'n schouders in het lekkere warme zonnetje toch wat rood doen kleuren.

Update: Ik heb vanavond ook een foto van m'n schouders genomen.

Blogberichten: 
Fietsroute Plus
Blogberichten: 
Lekker bezig
Blogberichten: 
Roeien op een fiets

1 reactie

Gerrit Schoone's picture
Gerrit Schoone (niet geverifieerd)
meerderen naast elkaar ?

Er is een wielrenner aangeklaagd nadat er een oudere mevrouw is overleden .de oudere vrouw was aangetikt door een wielrenner die met een groep als waaier over het fietspad reden.de wielrenner is aangeklaagd omdat ze met meer als 2 naast elkaar reden en daardoor heeft hij schuld .
Hopelijk is dit een les voor andere wielrenners die waaieren.