apr
9

Ze zijn al een tijdje geleden begonnen met de werkzaamheden aan fietspad tussen Zuidhorn en Groningen (langs de N355). Er wordt daar namelijk een Fietsroute Plus gerealiseerd. Het oude fietspad is vrij smal en niet altijd even goed, vandaar dat er over een lengte van bijna 6,5 km een 3,5 meter breed fietspad van beton wordt aangelegd. Aangezien de brug bij Nieuwklap pas in 2011 in de planning staat voor groot onderhoudt is eerst het stuk vanaf Zuidhorn tot Nieuwklap aan de beurt (zo'n 3,5 km). Volgend jaar het andere gedeelte. In onderstaande kaart kun je zien welk stuk in mei 2010 klaar zou moeten zijn.

Fietsroute Plus (08-04-2010) - kaart

In onderstaande afbeelding kun je goed zien wat de huidige situatie is.

Fietsroute Plus (08-04-2010) - huidige situatie

En in onderstaande afbeeldingen kun je zien hoe de nieuwe situatie er straks uit komt te zien. De bestaande sloot is dichtgegooid en een paar meter verderop wordt een nieuwe gegraven. Ook komt er duidelijk meer ruimte tussen de provinciale weg en het fietspad waardoor fietsers minder last hebben van opspattend water en rukwinden van vrachtwagens.

Fietsroute Plus (08-04-2010) - totaal Fietsroute Plus (08-04-2010) - graafmachine
Fietsroute Plus (08-04-2010) - schep Fietsroute Plus (08-04-2010) - oud en nieuw naast elkaar

Voor mij als snelle fietser betekent dit: minder last van kluitjes scholieren, beter (waarschijnlijk gladder) wegdek en dus een hogere snelheid. Kan ik dus eerder op m'n werk zijn (of later vertrekken). Ook zal het fietspad een stuk veiliger zijn, vanwege de afstand tot de provinciale weg. Ik kan in ieder geval niet wachten tot het klaar is.

Meer informatie vind je op de site van de Provincie Groningen:

Blogberichten: 
Lekker bezig
Blogberichten: 
Het zonnetje schijnt...