aug
8

Vrijdagochtend 24 juli ging de wekker... het was 5:00 uur en ik was meteen wakker. De dag van tevoren had ik zo'n beetje alle spullen al bij elkaar gezocht en in m'n banaantassen gestopt. Ik hoefde nu dus alleen nog de laatste dingen (zoals eten en drinken) in de tassen te stoppen en ik kon vertrekken richting Nijmegen. Nadat ik m'n broodje gegeten had en alles aan m'n fiets gehangen had was het 6:10 uur toen ik vertrok.

Al snel kwam ik in Leek iets leuks tegen. Terwijl ik door het bos fietste kwam ik een poes tegen met een muis in z'n bek. Blijkbaar had de poes ook nog nooit een ligfietser gezien want toen ik langs reed liet hij de muis van verbazing uit z'n bek vallen. Veel ligfietsers ben ik trouwens in m'n 2 daagse tocht (heen) niet tegengekomen. In Nederland maar 1 andere en in Duitsland (op de terugweg, weer 2 dagen fietsen) kwam ik nog een ligfietser tegen met een LWB (Long Wheel Base) ligfiets tegen. De man die ik op de heenweg trof fietste in tegengestelde richting op de Zwolsedijk, hij was blijkbaar ook op vakantie want hij had d'r ook tassen aan hangen.

Je maakt tijdens zo'n lange rit best wel verschillende dingen mee (soms leuk, soms minder leuk). Iets wat niet zo leuk was, was een inhaalactie van een automobilist. Op (volgens mij) de Kanaaldijk, de weg van Zwolle naar Apeldoorn, kwam er een auto uit tegengestelde richting en een auto van achter mij. Diegene die achter mij reed had niet zoveel zin om te wachten want hij haalde me lekker in terwijl die andere auto (uit tegengestelde richting) ook naast me reed. Met z'n drieën naast elkaar op zo'n niet al te brede weg wordt ik niet zo blij van. Ik hoop dat de bestuurder in z'n achteruitkijkspiegel heeft gekeken (ik vermoed het niet), want dan had hij daar een heuse middelvinger gezien... hoog opgestoken.

Leuke dingen waren er ook want vlak voor het eindpunt van de eerste dag fietsen, Nijmegen, kwam ik in Elst een echtpaar tegen wat ook op de fiets een ritje aan het maken was. Bij het eerste verkeerslicht kwamen ze naast me staan en de man vroeg: "Lekkere reis aan het maken? Waar kom je vandaan?". "Groningen" roep ik, "en ik heb er al 185 km op zitten". "Oh, wij al 8 km", riep de man terwijl het licht op groen springt en ik verder rij. Bij het volgende stoplicht (d'r zijn er veel van in Elst) komen ze weer naast me staan en de man vraagt: "Hoe hard kun je nu met zo'n ding?", waarop ik roep: "behoorlijk hard" en het licht springt weer op groen. Bij het derde stoplicht roep ik: "3 maal is scheepsrecht" en de man vraagt: "ja, maar hoe hard kun je nu ongeveer?". "Nou" zeg ik, "in een sprint kan ik wel 50 km/h", het licht springt op groen ik ga rechtdoor en zij slaan af en we wensen elkaar een goede reis.

Aangekomen in Nijmegen was het best nog wel druk, het was namelijk de laatste dag van de Nijmeegse 4-daagse. Gelukkig was het parcours wat de lopers moesten lopen aan de onderkant van de stad en ik kwam via de bovenkant binnen en dat was heel erg fijn. Wel heb ik verschillende mensen gezien met t-shirts en gladiolen (dat zijn bloemen). Leuk gezicht... doet me denken aan de 4-mijl van Groningen (die is over 1,5 maand alweer). Eenmaal op plek van bestemming aangekomen heb ik m'n tassen in de keuken gedropt van mijn logeeradres en heb daarna een lekkere douche genomen. Nadat ik eenmaal opgefrist was hebben we gegeten... bloemkool, aardappeltjes en gehaktballen, hmmm, dat gaat er wel in na zo'n 200 km fietsen. Nog even op de bank gezeten tv kijken, terwijl zij de caravan aan het inpakken waren (ze gingen namelijk ook naar Wuppertal). Na het 'zappen' nog even een heerlijk bad genomen en toen hup onder de wol, slapen want morgen moest ik nog zo'n 150 km.

Onderhoud / kosten: 
Garmin Oregon fietssteun
Onderhoud / kosten: 
Garmin Oregon 550