aug
8

Het was nog geen 7:00 uur, maar ik was al wakker (om 6:00 uur of zo werd het al licht). Toch nog maar even blijven liggen tot de wekker gaat. En toen 'ie ging ben ik naar beneden gegaan en heb getracht om wat brood te zoeken om een lunchpakketje te maken. De heer des huizes zou tegen die tijd er ook af gaan om me te helpen en me uit te zwaaien. 7:15 uur, maar nog niemand anders buiten mezelf die beneden stond, nou ja, behalve de poes (Gijs) dan. Die stond al voor het raam te mauwen en wou graag naar binnen. Uiteindelijk is alles goed gekomen en heb ik een paar broodjes, wat mueslirepen en genoeg water meegenomen. 'k Heb wederom de spullen op m'n ligfiets gelegd en ben vertrokken. Dit keer in de stromende regen, want in tegenstelling tot gisteren was het vandaag nat... heel erg nat.

Het zag er, qua weer, niet goed uit. De buienradar liet meer wolken dan Nederland zien dus het zou een fijn terugritje worden. Maar na 15 minuten had ik zoiets van: ach wat maakt dat beetje regen nu uit... 'k ben toch al nat. En met zo'n instelling kom je d'r wel. Het was trouwens niet de hele tijd regen, zo af en toe was het droog en scheen de zon zelfs een beetje.

Onderweg heb ik trouwens ook nog even bij een kennis in Meppel een theepauze gehouden. Net terwijl het droog begon te worden gaat deze meneer naar binnen. Okay, 'k kon wel even semi-droge kleren aantrekken (m'n tassen waren half doorweekt van de regen), want fietsen in natte kleren is lang niet zo erg als in een droge woonkamer zitten terwijl je en warm kopje thee drinkt (in je natte kleren). Na zo'n 45 minuten gezeten te hebben was het tijd om weer te vertrekken, en wat denk je... juist het was alweer begonnen met regenen. Maar het deerde me niet, ik was al zo ver gekomen en die laatste 70 a 80 km naar huis kon er ook nog wel bij. Het fietsen ging lekker (veel beter dan de dag ervoor) en zo af en toe zat ik gewoon op de 30 km/h.

De laatste grote pauze die ik gehouden heb was bij de gasvelden van Langelo. Ik heb daar m'n laatste Dextro'tjes gegeten, nog wat overtollig vocht er uit gelaten en nog een paar leuke kiekjes gemaakt (net als de rest van de week trouwens, maar daarvoor moet je maar even op de volgende pagina kijken). Toen ik weer wou vertrekken kwam ik er achter dat er iets miste. Niet iets waardoor m'n ligfiets in tweeën zou vallen, maar er miste toch iets. Van het achterwiel miste het dopje op het ventiel en het ringetje wat daarbij hoort. Ik heb geen idee hoe die losgekomen zijn, want als je fiets gaat het naar buiten en niet naar binnen. Misschien dat iemand het gele dopje zo mooi vond dat 'ie 'm meegenomen heeft. In ieder geval zit er ondertussen weer een nieuwe op.

En dat was het zo'n beetje... ik was om 16:05 uur thuis aangekomen, heb eerst een lekker groot glas cola naar binnengewerkt, heb m'n spullen gedropt / in de was, heb me prinsheerlijk gedoucht en ben op de bank neergeploft... eventjes liggen (als of ik dat nog niet genoeg gedaan had). Nog wat gegeten en heerlijk in m'n eigen bed geslapen.

Onderhoud / kosten: 
Garmin Oregon fietssteun
Onderhoud / kosten: 
Garmin Oregon 550