sep
13

Afgelopen vrijdag was het openingsfeestje van het nieuwe datacenter van onze provider, BIT. Samen met een collega ben ik hier naar toe geweest om het heugelijke feit te vieren. En BIT kennende doen ze dit groots.

Hun eerste locatie BIT-1 was eigenlijk niet meer toereikend en is langzamerhand ook gemigreerd naar het 3 jaar geleden gebouwde BIT-2. Inmiddels is er in BIT-2 ook geen ruimte meer over vandaar dat ze gingen uitbreiden. BIT-2 werd omgedoopt tot BIT-2A en aan het gebouw vast kwamen 3 nieuwe verdiepingen (waarvan 1 ondergronds) genaamd BIT-2BCD. Nu kunnen ze wel weer een tijdje vooruit. Wil je trouwens meer weten over de nieuwbouw, kijk dan even op hun weblog.

Voordat het feest echter kon beginnen moesten ik en m'n collega eerst nog wat inventarisatiewerkzaamheden doen in BIT-1. The job at hand: het labelen van een aantal servers en kabels die nog in BIT-1 stonden en verhuisd zouden worden. Maar nadat het klusje geklaard was was het tijd om naar het feest te gaan. Ze hadden een groot scherm aan een kraan hangen waarop (toen het later op de avond donker werd) boodschappen met een laser werden geprojecteerd. Ook stond er op het dak een dikke laser die als een vuurtoren een laserstraal rondstraalde. Het eten was ook prima, zo was er een grote pan met paella en mossels, een BBQ en verschillende groenten en een heerlijke aardappelsalade.

Mocht je een zware week gehad hebben dan kon je jezelf laten verwennen bij de stoelmassage. Heb je meer interesse in hard-core technologie, dan kon je een kijkje nemen in het nieuwe datacenter (lees: BIT-2B, het ondergrondse gedeelte). Alles was dubbel uitgevoerd, voorzien van cold-corridor (scheelt behoorlijk in de koelkosten) en een dikke vette switch. De kabels die uit de switch waren allemaal te zien op de doorzichtige, blauw verlichte, vloerplaten. Weer een stukje 'geek-magic'. Zelfs de afdekplaat van de waterpomp die evt. overtollig grondwater afvoert was doorzichtig en voorzien van (uiteraard) blauwe verlichting.

Zo rond 21:30 uur was de opening van de directeur... en die had een kort en krachtig verhaaltje. We moesten af tellen van 10 tot 0 en op nul werd het vuurwerk ontstoken. Misschien een beetje vroeg voor de tijd van het jaar, maar 't was wel mooi. En om het geheel af te sluiten konden we naar binnen in BIT-2C waar de ruimte nog niet voorzien was van servers en racks. Maar van een dansvloer met DJ, een zandbak om te loungen, de bar van de showshakers of fun en fury bij de 2 flipperkasten.

't Was een lange dag, maar zo tegen 23:30 uur waren we weer in Groningen... tijd voor het volgende feestje... een party van 1 van m'n ploeggenoten van het roeien... maar da's een verhaal voor een andere keer.