sep
20

Elke zondag wordt er vanuit Tynaarlo om 10:00 uur gestart met een Huneliggers tochtje, zo ook deze zondag. Om 8:20 uur ben ik van huis vertrokken en een uurtje later was ik bij Café Vriezerbrug. Onderweg had ik trouwens nog last van een gevalletje RIS.

Aangekomen in het café heb ik eerst een lekker bakje thee besteld en heb ik gewacht op de overige Huneliggers. Vanaf half 10 zouden ze binnen moeten druppelen, maar na 15 minuten nog niemand... totdat Peter d'r aan kwam fietsen met Yavixa (dat is de naam van z'n Sinner Mango velomobiel). Helaas was dat ook de enige Huneligger die kwam waardoor we 'veroordeeld' waren tot een ritje met z'n tweeen. Op zich helemaal niet erg, konden we lekker door-knallen (30+ weet je). Onderweg hebben we bij het monument Pathfinder (d'r is daar volgens mij een vliegtuig neergestort oid.) een pauze gehouden en ik kwam op het idee om te kijken of er in de buurt een geocache verborgen lag. Dus m'n iPhone gepakt en gezocht... en wat denk je, nog geen 2 meter van waar ik zat lag d'r eentje, namelijk de Pathfinder geocache. Na het eten van de banaan het logboek getekend en onze weg vervolgd.

Via Rolde zijn we weer richting Assen gegaan, waar we op een parkeerplaats nog even heel hard rondjes hebben gefietst. En daarna hebben we Assen weer verlaten om via Rhee richting Zeijen te rijden om vervolgens vanaf daar weer naar Ubbena te gaan. Ik ging toen linksaf en Peter rechtsaf... op weg naar huis. Maar voordat het zover was wou ik eerst nog even via de Hunze in Groningen om te kijken hoe het met de Waterwolf-marathon ging. Vorig jaar heb ik deze 52 kilometer lange roei-marathon ook gedaan, samen met een aantal mensen van een andere vereniging. Toen hadden we een leenboot die totaal niet goed afgesteld was, waardoor ik telkens met m'n duimen tussen de riemen kwam. En 1 van de roeiers was ziek waardoor deze zo'n beetje de hele tocht gestuurd heeft. Maar ik haal nu oude koeien uit de sloot, terug naar vandaag. 3 van mijn ploeggenoten hadden zich opgegeven en ik ben, nadat ik een bakje thee op de vereniging gedronken had, naar de Dorkwerdersluis gegaan. Daar had je mooi de tijd om een babbeltje te maken en wat foto's (zie onderaan dit bericht). Mijn ploeggenoten waren nog niet gepasseerd dus ik had gelukt. Verschillende boten deden mee, maar het meesten waren het toch C2 en C4'en. Ook zat er een 8+ (boordboot) bij en zelfs een knul met een skiff (goed hoor). Toen mijn ploeggenoten aankwamen waren ze best fit. Weinig last van blaren, maar 1 iemand had wel last van een houten kont. Nou ja, hoort er bij moet je maar denken. In het kort was het een gezellig dagje fietsen (totaal bijna 110 km) en lekker (roei)bootjes kijken.