jan
2

Donderdagochtend naar m'n werk vertrokken voor het laatste dagje werken. De laatste week liep het al wat terug met het aantal werkende collega's en gisteren was geen uitzondering. Het was denk ik op 2 handen wel te tellen. Het leuke was dat iemand oliebollen gehaald had en dat we al om 16:00 uur vrij waren. Kon ik lekker op tijd vertrekken richting m'n ouders, want daar zou ik oudjaarsdag doorbrengen. Maar eerst moest er nog wel wat gewerkt worden. Gelukkig was het rustig, er belde weinig klanten. Maar de klant die belde had een probleem. Hun eerder verhuisde websites deden raar... ai, trammelant. Gelukkig is alles weer goed gekomen, maar zo vlak voor het einde van de dag wil je dat soort onzin niet op je bordje krijgen.

En toen was het tijd om af te sluiten en naar mijn ouders te gaan. Eerst een zelfgemaakte oliebollen gegeten en daarna een zuurkool-ovenschotel. Nog lekker tv gekeken. Onder andere: het jaaroverzicht van De TV draait door, Guido Weijers, Hou van Holland en uiteraard de klok. Na het aftellen en zo, de schoenen aangetrokken en naar buiten om het vuurwerk te bekijken en de buren te Gelukkig Nieuwjaar te wensen. Zelf had ik (en m'n ouders) geen vuurwerk gekocht, want waarom zou je 't kopen terwijl het net zo mooi is om naar te kijken als een ander er voor betaald (misschien nog wel mooier). De kleine van de buren had samen met z'n vader een boel siervuurwerk gekocht. Mooi om naar te kijken, maar ook gevaarlijk. 1 van de potten viel namelijk om en spuwde daarbij vuurballen (die daarna uit elkaar knalde) alle richtingen op. Iedereen vluchtte een kant op, maar zelfs achter een heg ben je niet veilig. Op een paar meter afstand explodeerde er vuurbal en dat was niet zo fijn. Gelukkig is alles goed gekomen. Zo tegen 0:45 uur vond ik het wel weer mooi geweest, lekker in bed gekropen en vanuit daar nog een paar 'Gelukkig Nieuwjaar' smsjes verstuurd (en gekregen).

Na een lekker nachtrust was het tijd om op te staan en wat kun je dan beter als ontbijt hebben dan...? Juist, oliebollen! (samen met een kopje thee). Nog even achter de computer gekropen en 's middags lekker op de bank tv gekeken. Toen ging de bel... een oom en tante uit Haarlem kwamen op bezoek. Mensen die ik al jaren niet meer gezien had (en dat was een leuke verassing). D'r kwamen ook nog een andere oom en tante (die wat dichter in de buurt wonen) en uiteraard stonden er weer oliebollen op tafel. Na het kijken van een DVD'tje van het 40-jarig bruiloftsfeest van (die laatst binnengekomen) oom en tante werd het helemaal druk, want 1 van m'n broertjes met z'n vriendin kwamen ook nog even langs. 's Avonds nog wat van de zuurkoolschotel van de dag ervoor gegeten en toen weer richting Groningen vertrokken voor het volgende feestje.

De gemeente Groningen geeft elk jaar in de Oosterpoort een nieuwjaarsreceptie. Vorig jaar was ik ook heengegaan met de Stapmaatjes en dit jaar was dat niet anders. Het begon eerst met een toespraak van de nieuwe burgemeester van Groningen, Peter Rehwinkel. Daarna kwam Imca Marina op om het Gronnens Laid te zingen. Daarna was het tijd voor het Noord Nederlands Orkest om een aantal nummers te spelen. Later kwam daar nog de operazangeres Katarzyna Dondalska (sopraan) bij, die heeeeel hoog kon zingen (en ook grappig). Het laatste nummer kwam ze zogenaamd dronken op het podium. Na het klassieke gedeelte zijn we de hal in gegaan op zoek naar iets anders en dat hebben we gevonden in de vorm van Diederik Smit. De winnaar van het Groninger Studenten Cabaret Festival 2009. 'k Vond hem op zich wel aardig, maar 'k heb me niet bescheurd van het lachen. Na een dosis humor zijn we weer afgereisd naar de grote zaal waar Krause speelde. De muziek was, ja hoe zal ik het zeggen... nogal hard en ruig. Het begon nogal techno-achtig (lees: vleugje Kraftwerk, maar dan harder), maar uiteindelijk kwam het nummer I Want A Pony voorbij... laten we zeggen en nogal ruig nummer. In het restaurant gedeelte hebben we ook nog Florian Wolff gezien, erg fijne muziek. En daarna was We Swim You Jump aan de beurt. De muziek was wel okay, maar van de tekst was niets te verstaan (niet de juiste man achter de knoppen blijkbaar). In de tussentijd nog een patatje gehaald (honger...!). Ook ben ik nog een aantal bekenden tegengekomen (hoe kan het ook anders). Zo zag ik: 3 mensen van m'n theatersportvereniging, een collega en 2 oud collega's. Eentje was aan het DJ'en in de hal, DJ Dirty Harry (in het echt heet 'ie Harry de Lange) en de andere oud-collega had ik volgens mij al zo'n 5 a 6 jaar niet meer gezien. Haar naam was Hedwig en ze was designer. Nu werkt ze voor haar zelf (ook in de internet business). De avond afgesloten met in de kleine zaal... Hello Hello, een grote groep muzikanten die Afrikaanse dansmuziek maken. En gedanst werd er zeker! Tot de late uurtjes...

Toen we op de klok keken was het al 1:30 uur... de hoogste tijd om maar eens richting huis te gaan. Voor mij betekende dat nog 15 minuten lopen naar m'n auto. Tegen 2:00 uur stapte ik in, reed weg en een paar minuten later werd ik achtervolgd door een politieauto. Deze haalde mij op de ring in en toen verscheen het welbekende "politie, volgen" bordje. Ze waren bezig met een controle en na het tonen van mijn rij- en kentekenbewijs en na het blazen in een pijpje mocht ik m'n weg weer vervolgen. En zo werd het toch nog bijna 3 uur dat ik op bed lig... Anyway, het was een leuk oud en nieuw, op naar een jaar met heel veel leuke nieuwe dingen. Proost!