sep
17

Het heeft een half jaar geduurd maar nu zit 'ie toch eindelijk achter op de fiets... een achterreflector. Standaard wordt er namelijk zo'n oranje lap achterop geplakt, maar ik vond dat niet zo mooi. Af en aan heb ik over verschillende ontwerpen nagedacht en dit is het geworden. Een "verkeersbord" met daarop de tekst "fire extinguisher", wat letterlijk brandblusser betekend. Ik vond het wel grappig en contrasterend met de vlammen. Nu alleen hopen dat niemand 'm gaat zoeken, want 'k heb 'm niet bij me.

Vanochtend ben ik langs Sign-up in Groningen langsgeweest om 'm er op te laten plakken. Het witte gedeelte is uitgesneden met de snijmachine, op een transfervel gelegd en boven op het reflecterende rood gelegd. Daarna zijn de kantjes er netjes afgesneden. Na het droog en vetvrij maken van de achterkant is 'ie er op geplakt en ben ik weer een stuk zichtbaarder. Bij vertrek vroeg ik hoe we het met de betaling zouden doen, waarop ik "ach, neem maar mee" kreeg te horen. Wat een service! Dus snel in de fiets gestapt op weg naar m'n werk. Ben ik nog geen vijf minuten onderweg, hoor ik bij het nemen van een rotonde: "hey, Wilfred". Kon zo snel niet zien wie het was en de stem kwam me ook niet bekend voor. Misschien dat ik het later nog hoor.

Achterreflector - zijkant (Velox Incendia)

Achterreflector - achterkant (Velox Incendia)

2 reacties

David Hembrow's picture
David Hembrow (niet geverifieerd)
Perfect

Echt mooi reflector. De fiets nu klaar is.

XL-Network's picture
XL-Network
Bijna...

Aan de buitenkant hoeft naar mijn idee niets meer gebeuren, maar aan de binnenkant komt vast nog wel een keer een handig dingetje, lampje hier, ander (lees: beter) alarm (ben niet zo te spreken over de Cycla) en dat soort dingen. Ik wil eigenlijk de ingebouwde claxon gebruiken voor het alarm. Misschien eens knutselen met een goedkoop bewegingsalarm waarbij de standaard speaker doorgelust wordt naar de claxon... we zien wel eventjes.