sep
5

Vandaag is het zondag en supermooi weer, wat kom je dan zoal buiten tegen? Precies… fietsers, van alle soorten en maten. Verschillende recreatievelingen, maar ook groepjes met tientallen wielrenners. Om even over elf kwam ik door een plaatsje waar de weg afgezet was. Ik vraag aan de verkeersregelaar wat er hier aan de hand was en hoe lang het nog ging duren. Het bleek de Ride for the Roses te zijn en er zouden zo'n paar duizend fietsers langskomen, en inderdaad… massa's fietsers in gelijke tenues met hier en daar een non-vereniging-fietser. Ik heb zelfs nog in de hele massa een paar ligfietsers gespot. Twee gewone "tourligfietsers", twee M5 (volgens mij) high-racers, een roeifietser en een velomobiel.

Ronde van Nederland - Ride for the Roses (roeifietser)  Ronde van Nederland - Ride for the Roses (velomobiel)

Voor de rest kwam ik nog een heleboel fietsers tegen die op recreatief nivo met de toerversie van Ride for the Roses meededen. Uiteraard lieten ze zich breed over de weg uitwaaieren, maar met een beetje toeterwerk loste ook dat probleem zich vrij snel op.

Ronde van Nederland - Ride for the Roses (toerfietsers)

De meeste wegdeksoorten heb ik inmiddels wel gehad, alleen zou een LF-route geen LF-route zijn als deze ook vandaag door een stuk grind-/zandpad door een stuk bos zou gaan. En daar reed ik dit paard achterop. Een belletje, de berijdster keek om en ging langs de kant van de weg staan. Langzaam passeerde is en kwam naast het dier tot stilstand om hem even kennis te laten maken met het fenomeen velomobiel. Terwijl het beest wat aan mij en m'n fiets snuffelde zei de berijdster, ja, hij houdt er van om aan deze dingen en aan auto's te knabbelen. Oh, snel doorfietsen dus. Vanuit een velomobiel ziet een paard er trouwens best groot en imposant uit.

Ronde van Nederland - Nieuwsgierig paard

Na drie keer de Maas over te zijn gestoken met een veerpont ben ik neergestreken op mini-boerencamping De Bloemenkamp (is de vorige keer goed bevallen) na bijna 114 kilometer fietsen (bekijk de route). Had ik twee dagen geleden het gestreefde eindpunt voor die dag niet gehaald, vandaag was dat geen enkel probleem en bleef ik nog even een stukje doorfietsen. Morgen ga ik nog verder naar boven om ergens rechts van Arnhem te overnachten. Daar wil ik de dag erop naar de Burgers' Zoo. Een vriendin woont daar niet al te ver vandaan en wou, bij gebrek aan fietspartner, wel mee.

Blogberichten: 
The day after

3 reacties

David Hembrow's picture
David Hembrow (niet geverifieerd)
Bijna thuis

Wow. Jij bent bijna thuis. Slechts een lange dag of twee kortere dagen te fietsen.

Als ik weet wanneer jij bent dichtbij Assen, ik zal kom en fiets mee voor een paar km.

XL-Network's picture
XL-Network
Rustig aan

Het kan in twee dagen, maar wat is de lol daarvan om een zo kort/makkelijk/snelle route te nemen. Ik ben nog zo'n 4 à 5 dagen onderweg denk ik zo (met rustdag overmorgen). Bij Drouwen sla ik misschien rechtsaf naar mijn ouders in Stadskanaal. Hou de site/Twitter/Facebook/Hyves etc. in de gaten zou ik zeggen voor de laatste updates ontrent de exacte route.

Pierre's picture
Pierre (niet geverifieerd)
Bijna gekruist vandaag

Dan hebben we elkaar vandaag net niet gekruist. Ik maakte vanochtend een rondje Deurne - Horst en onderlangs weer terug, terwijl jij aan de zuidkant van de A67 en ten oosten van de A73 bleef.

Veel plezier nog de komende dagen op weg terug.