okt
16

Vroeg van huis vertrokken want ik moest om kwart voor tien bij de roeiclub zijn om skiff-1 instructie aan mijn cursisten te geven. Omdat ik al wat aan de late kant was heb ik de kortste en snelste route genomen. Onderweg kwam ik door Hoogkerk en zag een beste pluim mist hangen. Toen ik dichterbij kwam bleek het geen mist maar rook te zijn. En nog dichterbij was er zelfs een weg van een woonwijk afgesloten, maar in de verte kon je zien dat het om een fikse brand ging. Later bleek dat het om een zeer grote brand ging die een vrij nieuw schoolgebouw heeft verwoest. Ben benieuwd wat de oorzaak is. En eh, ik was het niet met m'n brandende fiets.

Zeer grote brand verwoest grote nieuwe school in Groningen

Eenmaal op de roeiclub aangekomen snel een banaan gegeten en andere schoenen aangedaan, daarna kon de instructie van start gaan. Sinds een aantal weken geef ik twee dames skiff-1 instructie. Ondanks de soms wat harde wind en de drukte op het water ging alles toch goed. Af en toe vergeet de een om zich heen te kijken waardoor ze bijna tegen de ander vaart, maar tot nu toe gaat het allemaal nog goed. Ook de grote schepen die er varen werden keurig ontweken, alhoewel ik af en toe wel wat aanwijzingen moet geven.

Na de instructie zou ik zelf nog gaan roeien, maar het was nog geen elf uur... dus eerst een kopje thee gedronken. Wachten en nog eens wachten, maar geen roeigenoten te bekennen. Toch maar even besloten in de mySportsplanner te kijken wie er kwamen en wat denk je? Ik was de enige! Gisteren stonden er nog drie mensen op 'groen' in de planner, maar die hebben zich vast afgemeld... zou wel fijn zijn als ik dat van tevoren had geweten, nu zat ik namelijk met een 'gat' van twee uur om te overbruggen. Ik zou namelijk naar Anton Luijtink gaan om samen met hem een stukje te schrijven voor het blad Ligfiets&. Om m'n tijd toch maar nuttig te besteden heb ik Anton opgebeld en gevraagd waar hij op dat moment was. Hij zou eerst nog een stukje met de Sinnerclub gaan fietsen en halverwege naar huis gaan. Ze waren nog niet vertrokken en nadat we een plek hadden afgesproken waar ik aan kon haken met de rest van de groep ben ik (na even vlug op Google Maps gekeken te hebben) vertrokken richting het Schildmeer.

Daar eenmaal aangehaakt bij de rest van de groep hebben we nog een klein stukje samen gefietst. Daarna met Anton naar zijn huis gefietst om het artikel te schrijven. Op het Herfsttreffen heeft Maarten Sneep hem gevraagd of hij niet iets van zijn technische kennis op wil schrijven. Maar omdat Anton niet zo'n schrijver is was mij gevraagd of ik hem daarbij niet wil helpen. Tuurlijk, geen probleem. Het was een gezellige middag en we hebben een leuk stukje kunnen schrijven. Vandaag of morgen maar even naar de redactie opsturen, kijken wat zij er van vinden. Jullie moeten nog eventjes geduld hebben totdat het exemplaar in de brievenbus valt.

Onderweg naar huis kwam ik vlak voor Zuidhorn nog een andere velomobiel tegen. Het bleek Willem te zijn met zijn WEB (Willem's Eigen Bouw). Hij reed aan de rechterkant van de weg en ik aan de linkerkant (beide kanten een dubbel fietspad). Al toeterend heb ik hem 'ingehaald' en bij de rotonde ben ik even gestopt om precies te kijken wie het was (er zijn namelijk meerdere WEB's in omloop). Daarna vlug doorgefietst naar de Albert Heijn om een doos met drie pizza's te halen (margherita). Ze hadden een actie waarbij je gratis zo'n doos op kon halen op vertoon van een coupon en je bonuskaart. Thuis in de oven gegooid en ik moet zeggen... hij smaakt goed, helemaal omdat hij gratis is.