dec
4

Gistermiddag kwamen ze binnen bij ons op het werk... een drietal Pietenpakken. Ik had me samen met twee andere collega's aangemeld om Zwarte Piet te spelen op het Sinterklaasfeest bij ons op het werk. Als eerste het gezicht lichtelijk ingesmeerd met crème om de schmink na afloop wat makkelijker te verwijderen. Alleen was dat niet zo'n goed idee aangezien de schmink van matige kwaliteit was dat het helemaal niet goed dekte. Anyway, na 1,5 uur zat alles er wel op, waren we aangekleed om omgetoverd tot knechten van de goedheiligman. Ik zou voor Pietje Precies spelen en de cadeaus aangeven aan Sinterklaas. Alleen was er in geen velden of wegen een Sint te bekennen. Hij zou 'kant-en-klaar' langskomen, maar omdat hij nog van een andere 'klus' kwam liet dat nog wat op zich wachten. Gelukkig was hij toch nog op tijd gekomen en niet stilletjes ons huisje bedrijf voorbij gegaan.

Bij binnenkomst werd er uiteraard gezongen en nadat er handjes geschud waren was hij tijd voor de kinderen om 1-voor-1 bij Sinterklaas te komen en een praatje te maken. Een cadeautje kregen ze nog niet gelijk om de aandacht er toch wat bij te houden. Nadat het laatste kind geweest was weren alle presentjes uitgedeeld en bij het gezamenlijk aftellen van 3-2-1 werden ze van hun verpakking ontdaan. Nadat de rust een beetje wedergekeerd was was het tijd voor het laatste gedicht en cadeau. Onze algemeen directeur moest er aan geloven. Daarna was het feest toch echt afgelopen en kon de Sint weer met de boot terug naar huis. En wij konden ons weer afschminken.

1 reactie

Jantine's picture
Jantine (niet geverifieerd)
Ziet er idd errug leuk uit!

Ziet er idd errug leuk uit!