jul
10

Vandaag was een dag met drie eerste keren. Als eerste heb ik vandaag voor het eerst meegefietst met de jaarlijkse fietstocht van de Fietsersbond afdeling Groningen. Ook nog even wat andere ligfietsers opgetrommeld op het Huneliggerforum. Ik dacht dat we maar met z'n vijven zouden zijn, maar uiteindelijk kwamen er toch negen ligfietsers opdagen. De 'gewone' fietsers waren volgens mij zelfs in de minderheid. Niet dat dat de pret mocht drukken, want ondanks dat het niet zo snel ging was het weer prachtig en zonnig en hebben we zelfs nog een nieuw stukje fietspad verkend. Ik zou alleen niet de hele tocht meefietsen omdat ik om 16 uur weer terug bij de roeiclub moest zijn. Na het, door de Fietsersbond aangeboden, glas cola bij de jachthaven van Meerwijck ben ik samen met Ritsert in noordelijke richting vertrokken.

Ik was mooi op tijd aanwezig en kon nog even m'n bidon van vers water voorzien. Toen ik daarna naar de loods liep, m'n spulletjes in de kluis legde en naar het vlot liep lag de boot er net in. Maar huh, wat is dat? Roeien we niet meer in de gebruikelijke rode Noorderlicht. Nee, dit was de nagelnieuwe Filippi 8+. Geschonken door de veteranenmannen en genoemd naar hun vaste stuur, Tineke Floor. Wat roeit nieuw materiaal toch heerlijk. Geen geraas van versleten slidings, versleten schoenen of een hard bankje. Nee, dit was een fijne boot. Volgens mij waren wij zelfs de tweede ploeg die er in geroeid heeft.

Op weg naar huis. Het vorige ritje (een week geleden) met mijn Nazca Fuego kwam ik er achter dat de fiets de 7000 kilometer gepasseerd is en nog steeds heerlijk fietst. Maar onderweg kwam ook voor deze fiets vandaag een eerste keer tegen. Een eerste keer een lekke band. En laat het nu net zo zijn dat ik geen plakspullen of zo bij me had. Ik heb afgelopen week nog lopen denken dat 7000 kilometer zonder een lekke band best goed is. En nu zul je zien... lek. Gelukkig kon ik de band bij het dichtstbijzijnde, net buiten de stad Groningen, droog onder een grote parasol plakken. Het was voor de eigenaar van het pand al de tweede goede daad vandaag, want 's ochtends had hij ook al iemand geholpen met een lekke band. Mijn volgende aankoop zal dan ook een bandenplaksetje en binnenbanden zijn.