jul
26

Nadat we gisteren 26 uur in touw zijn geweest hebben we rond 22:00 uur zo'n beetje allemaal het bed opgezocht. Daar was ik in ieder geval erg aan toe. Lekker uitgeslapen tot 4:30 uur. Hmmm, jetlag? Toch maar even weer omgedraaid, we zouden pas om 8:30 uur ontbijten om vervolgens onze fietsen op te halen. Drie dikke plakken brood met siroop, jam en pindakaas (althans daar moest het voor doorgaan) en tig glazen jus d' orange naar binnen gewerkt. Daarna zijn we met het busje van het hotel naar 'the warehouse' gebracht waar de fietsen op ons wachten. Het uitpakken ging vrij vlot en binnen twee uur stonden we met z'n allen op het plein. Klaar om terug richting het hotel te fietsen. Maar eerst was er nog een mevrouw van KGW news om wat opnames te maken. En wie staat er weer met z'n neus vooraan?

Een aantal lokale ligfietsers begeleidde ons terug naar het hotel. Onder andere Myrtle the Turtle was er bij die later die dag ook nog met Harry, Josef en mijzelf mee fietste 'downtown'.

Maar eerst moest er weer gegeten worden. Dit keer een groot bord met een German pancake, scrambled eggs en crispy bacon. Aangevuld met een glas lemonade.

Ik moest nog even wat douchegel halen omdat a. het flesje thuis bijna leeg was en b. ik geen zin had om het thuis te kopen en vervolgens mee te slepen. Dus... op weg naar 'downtown'. Eerst moest Josef nog even langs de belwinkel voor een SIM-kaart om voordelig te bellen en internetten. Maar ik vind $ 50 onnodig om uit te geven hieraan. Bellen ga ik hier alleen in noodgevallen doen en internet hebben we vermoedelijk genoeg op de campings et cetera. In het hotel en beide restauranten waar ik de afgelopen twee dagen geweest was hadden ze allemaal gratis internet. De T-mobile winkel had niet de deal die Josef graag wou hebben en de AT&T ernaast was $ 15 duurder. Gelukkig had de Radioshack twee blocks verderop wel hetgeen wat hij graag wou hebben. Als laatste zijn we het water overgestoken om wat huishoudelijke spullen te kopen. Voor mij de douchegel en voor Harry spul om z'n afgebroken noodvulling te 'repareren' of zo (geen idee wat en hoe). Bij terugkomst toch weer 1,5 uur gefietst.

Het is nog steeds leuk om te zien hoe de mensen hier reageren. Vaak vol ongeloof dat het gewoon een fiets is en dat we 5000 kilometer gaan fietsen. Ik denk dat ik wel kan wennen al aan die (media)aandacht. Oh ja, vandaag geen foto's, maar een kort filmpje van de rit naar het hotel en de trip 'downtown'. Ik wou onder andere kijken hoe het ging met de verschillende montagepunten van de camera (je ziet er drie, op de helm en twee keer op de body). Geniet er van want er zullen de komende dagen niet nieuwe komen (vanwege tijdgebrek).

4 reacties

Rogier's picture
Rogier (niet geverifieerd)
Leuk om te zien. Grappig ook

Leuk om te zien. Grappig ook dat allerlei types Amerikanen, dik, dun, man vrouw, interesse tonen! Good luck met het fietsen en geniet ervan!

Ewout's picture
Ewout (niet geverifieerd)
Super

Te gek filmpje!!!
Het filmpje op het journaal is ook vet!!!

Jullie komen nog wel op CNN!!!

Succes!

Groet,

Ewout

Emiel Ketelaar's picture
Emiel Ketelaar (niet geverifieerd)
Leuk filmpje! De ander

Leuk filmpje! De ander filmpjes doen het helaas niet.

Allemaal wel een beetje herkenbaar Wink

SUcces!

Ramon's picture
Ramon (niet geverifieerd)
Leuk man!

Leuk je video te zien Willy! Volgens mij ben je helemaal in je element 'over there'
Kijk wel uit met die grote pick ups om je heen, is toch wel want anders dan de korreweg met z'n fietspaden. Veel plezier!