jul
13

De volgende voorbereidingen zijn meer van technische aard. Ik had het idee om in de 30 dagen die we nodig hebben om van de west- naar de oostkust te fietsen een time-lapse te maken. Dit houdt in dat je elke zoveel seconden een foto neemt en al deze foto's achter elkaar zet zodat er een versneld filmpje ontstaat (zie onderstaand voorbeeld).

Om dit te maken heb je wel een aantal dingen nodig. Als eerste een camera die de foto's maakt. Ik had al een ContourHD 1080p camera die ik gebruik om filmpjes te maken met mijn helm en het dashboard van mijn auto. Maar deze heeft geen functie om elke x seconden een foto te maken. Daarom heb ik de nieuwste versie van deze camera besteld, de Contour+. Deze heeft extra functies ten opzichte van degene die ik nu heb. Zoals bijveerbeeld een GPS-ontvanger, een betere lens, een bredere kijkhoek en een voorbeeldweergave via mijn telefoon, zodat je kan zien wat je filmt. De 'oude' camera wil ik op mijn helm monteren voor videobeelden (zoals ik nu dus ook al doe).

Contour+

Daarnaast heb je ruimte nodig om de beelden op te slaan, heel veel ruimte. Mijn nieuwe MacBook Pro die ik vorige week besteld heb (omdat mijn oude na drie jaar de geest gegeven heeft) heeft 'maar' een 128 GB SSD. Een kleine externe hardeschijf leek me de meest goedkope en praktische oplossing. Dit is uiteindelijk de LaCie Rikiki USB 3.0 (1TB) geworden.

LaCie Rikiki USB 3.0 (1TB)

Het laatste wat ik een kleine twee weken geleden besteld heb en vandaag binnengekomen is, zijn twee Walz Caps. Deze petjes zijn erg handig voor de fietser omdat ze de zon uit je ogen houden, goed ventileren en door de laagstaande klep ook makkelijk onder je helm passen. Die van mij heb ik laten maken met mijn naam en webadres er in geborduurd. Prijs viel heel erg mee en verzendkosten zijn er helemaal niet.

Walz Caps (face-to-face)