jul
1

Omdat ik me afgelopen vrijdag afvroeg wie mijn bezoekers zijn wil ik de komende tijd over meer onderwerpen, anders dan ligfietsen, bloggen. Daarbij realiseer ik me ook dat dit meer werk met zich mee zal brengen. Anders de stukjes maar superkort en bondig houden. Dat is voor de lezer ook interessant. En mocht die toch meer willen weten, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om een reactie achter te laten. Okay, terug naar het onderwerp: Verstoord (oftewel Haywire).

Omdat we een tijdje geleden via onze theatersportvereniging een demonstratie improvisatie hebben gegeven in het Oude RKZ hebben we elk een strippenkaart voor de film gekregen. 10 keer gratis naar de film in een klein gezellig bioscoopje in het zuiden van Groningen. En gisteravond ben ik naar de film Haywire gegaan. En om dat het niet leuk is om alleen naar de film te gaan heb ik iemand meegenomen. Uiteraard is de avond niet compleet om eerst ergens een hapje te gaan eten, dus hebben we dat ook nog gedaan.

Op aanraden van een van mijn roeidames die ik coach zijn we naar Eetcafé De Grote Frederik gegaan. Een klein cafeetje verscholen in de Oosterpoortbuurt. Ik had het weekmenu (een varkensroast met miniappel in lekker saus) en mijn date (om het zo maar te noemen) had de pittige Thaise curry met gamba's. Erg lekker en goed bereid. Als toetje nog een limoentaart met mojitoijs en slagroom. Hmmm. Omdat mijn eetpartner meer zin had in een McFlurry Mars zijn we na het afrekenen nog even langs de McDonalds gereden. We hadden toch tijd over. Daarna vertrokken richting het RKZ-bios waar ik nog een heerlijke black chai-thee gedronken heb voor aanvang van de film.

Aangezien ze deze zomer de filmzaal gaan verbouwen moesten we beneden in theaterzaal De Kapel op plastic stoelen zitten. Niet echt comfortabel en doordat de stoelen allemaal op dezelfde hoogte zitten had je soms een groot hoofd voor de ondertitels. Nou ja, maakt ook allemaal niet uit.

Het verhaal gaat over Mallory Kane die als agent werkt voor een geheimzinnige organisatie, die regelmatig ingezet wordt voor gevaarlijke missies die overheden niet goedkeuren en waar staatshoofden liever niet van op de hoogte zijn. Als ze bij een klus erin wordt geluisd en van moord wordt verdacht, is ze vastberaden om wraak te nemen, ondertussen op de hielen gezeten door de politie. Uit de trailer hieronder zou je kunnen opmaken dat het een keiharde actiefilm is met heel veel knokpartijen, explosies en vuurgevechten. Valt allemaal reuze mee. Het verhaal is best goed en de knokpartijen zijn voor de verandering niet overdreven. Dus geen spannende muziek maar alleen simpele en niet overdreven geluidseffecten. Klonk allemaal erg realistisch. Ik heb me die avond prima vermaakt.

Heb je de film ook gezien of wil je hem gaan zien? Ik ben benieuwd wat je er van vond of wat je er leuk aan lijkt. Daarnaast ben ik benieuwd of je meer van dit soort stukken wil lezen. Hoe dan ook. Hieronder is de plek om je vraag te plaatsen.

1 reactie

Pyt Liemburg's picture
Pyt Liemburg (niet geverifieerd)
Ik ga ook (on) regelmatig met

Ik ga ook (on) regelmatig met vrouw of vrienden naar de RKZ-bios. Naast de goede films is de sfeer daar erg relaxed. Een aanrader wat mij betreft. En bedankt voor de tip van het eetcafe. Dat zullen we zeker een keer proberen.