okt
14

Vanochtend ben ik sinds een dikke week weer op de ligfiets gestapt. Ik heb de afgelopen week niet wezen ligfietsen, omdat ik voor m'n werk een laptop mee moest nemen (24/7 beheerdienst). De laptop past jammergenoeg niet in m'n huidige tas, misschien dat ik later een keer een grotere (Ortlieb) tas(en) wil hebben.

Anyway, ik was dus vanochtend vertrokken richting m'n werk. M'n spulletjes in m'n tas gestopt en vertrokken. Wow... ik had een week niet gefietst, maar het voelde heel vertrouwd en solide (bochtenwerk blijft toch nog steeds wennen). Toch heb ik het idee dat ik de neusbuis iets uit wil schuiven (zodat hij iets meer naar voren komt), 'k zie wel even of dat bevalt.

Onderweg ging alles voorspoedig. Ik ben door Aduard gereden, nog een roeifietser gegroet onderweg, en heb het fiets-/grindpad genomen langs het water richting het viaduct over het Aduarderdiep. Tijdens het nemen van dat grindpadje waren er 2 scholieren en ik moest (behoorlijk) snelheid minderen, grrr. Eenmaal het grindpad verlaten, zag op de hoofdrijbaan (die naast het fietspad ligt, of is het nu andersom) de auto's alweer in de bekende stand staan, nl. stil. Dat heb je met fietsen niet Wink

Even het viaduct op klimmen, lekker hard naar beneden racen en vrij baan tot aan m'n werk. Maar nee hoor... eenmaal boven aan de bult zag ik blauwe flitslichten en op de weg naar beneden zag ik verschillende politie-, brandweer- en ziekenauto's. Er was nl. een fors ongeluk gebeurt waarbij 1 auto in de sloot belande en de andere frontaal geraakt is (en nog een paar andere beschadigde auto's). Ik stap van m'n ligfiets, steek de weg over om het ongeval te omzeilen en vervolg de route naar m'n werk (tussen de andere auto's in die inmiddels over het fietspad gaan).

Op m'n werk aangekomen, zet ik m'n fiets in de hal neer, pak m'n spulletjes en ga naar m'n werkplek. Ik verwerk nog even de fietsstanden en zie dat ik een nieuwe snelheidsrecord heb, m'n gemiddelde snelheid was 25,59 km/h... en dat met vertragende factoren zoals dit ongeluk en verschillende scholieren op te smalle fietspaden / 3 rijen breed. Dat gaat de goede kant op...!

UPDATE: Ik ben nu net terug van m'n werk en de gemiddelde snelheid heb ik nog eventjes opgevoerd naar 27,77 km/h... Jahaaa, en dat terwijl ik afgelopen zondag ook nog een toptijd neergezet heb voor de 4 mijl

4 reacties

sunrider16's picture
sunrider16 (niet geverifieerd)
jeej, idd een groot

jeej, idd een groot ongeluk!!!!

je heb een goeie gemiddelde!!!!
ga zo door kerel!!!

gr marcel,

Sake's picture
Sake (niet geverifieerd)
Ik schrok al, maar gelukkig

Ik schrok al, maar gelukkig maakte je geen deel uit van het forse ongeluk.

XL-Network's picture
XL-Network (niet geverifieerd)
Gelukkig niet... maar 't zet

Gelukkig niet... maar 't zet je wel aan het denken...

Vanochtend stapte ik op de fiets, was nog geen 10 meter van m'n huis, komt er op eens een auto uit een oprit achteruit rijden (niet hard). Ik was met m'n kop d'r nog niet helemaal bij (nog bezig met inklikken en zo). Bewijst maar eens weer dat je als ligfietser dubbel zo goed op moet letten (I know I do...).

sunrider16's picture
sunrider16 (niet geverifieerd)
jeejtje dat zijn veel

jeejtje dat zijn veel kilomers die je maakt!!! ik heb geen tijd om 100 per week te rijden.... noja tijd heb ik wel maar gen motivatie,,, met namelijk wel een doel hebben om ergens heen te gaanm vorige week ff naar rotterdam geweest, was wel lekker fietsen, maar pffffff alleen tijden is wel erg saai!!! en me knie doet soms erg pijn, ik denk dat ik maar ff 2 weken kalm aan doe!!, maar he, als jij eens op een zaterdag of zondag dagje tijd heb en weer is goed...... kan zo fede nazca iin de trein gooien en ff naaar grnn komen! ff stuk fietsen!!! ik heb paar mandne geleden van de stad naar appingedan,delzijl.winschoten zuidbroek gereden met n;n ligfietsmaastje!uit kortenhoef.... was erg gezellie! lek dagje uit;P

heel veel suc6 met al je kilometers!!!