nov
30

Zaterdagochtend ben ik op m'n ligfiets rond 11.00 uur vertrokken richting m'n ouders in Stadskanaal. Maar eerst heb ik in Groningen nog even een kleine tussenstop gemaakt bij Okaphone voor het ophalen van wat krimpkous. Er moest nl. wat gesleuteld worden aan m'n ligfiets.

Eenmaal bij m'n ouders (in Stadskanaal) aangekomen ben ik, na een ritje van ong. 2 uur, eerst even weer lekker opgewarmd bij de houtkachel en heb daarna 2 grote borden macaroni naar binnen gewerkt. Toen was het tijd om lekker te douchen. Na het douchen heb ik nog even lekker voor de tv gelegen en daarna ben ik met m'n vader de schuur in gedoken. Sinds dat ik m'n ligfiets heb (ongeveer 2,5 maand) heb ik de kabeltjes van de fietscomputer om de stuurstang gewikkeld. Ik vond dat niet zo mooi, vandaar dat we samen dit aangepast hebben. Het kabeltje van de cadansmeter kon je los halen van de fietscomputer, maar die van de snelheidsmeter zat er aan vast. Die moest dus doorgeknipt worden (vandaar dat ik krimpkous gekocht had). Eerst moesten de kabels nog door de stuurbuis heen getrokken worden en dat viel niet echt mee, die zit nl. behoorlijk vol, maar het is gelukt. Tijdens het aanbrengen van de plakband (waarmee we de kabeltjes door de buis getrokken hadden), heeft m'n vader me nog in m'n linker wijsvinger gesneden. Gelukkig niet zo diep (sneetje van ong. een halve cm), maar het bloedde behoorlijk. Uiteindelijk is de hele operatie gelukt, kabeltjes ziten door de stuurbuis, krimpkous heeft alles mooi weer (werkend) afgedicht, en het ziet er al met al een stuk mooier uit.

Na het avondeten ben ik verder gegaan naar m'n uiteindelijke eindbestemming voor die dag, m'n broertje en z'n vriendin. Ze hadden nl. een housewarming-party, en toen dacht ik... ik geef iets voor de stookkosten (je weet wel, zo'n enveloppe met inhoud). Het feestje was erg leuk, lekkere hapjes en zo. En tegen half 2 ben ik naar het logeerbed gegaan om heerlijk te slapen, het was nl. een inspannende dag.

Zondagochtend ging rond half 11 de wekker, want ik wou niet al te laat weg omdat er (mot)regen/sneeuw voorspelt was (kans van 70%). Ik had nl. geen zin om a. in de regen terug te fietsen of b. me terug te laten brengen door m'n ouders of zo. Na het ontbijt ben ik zo rond 12.00 uur vertrokken richting huis. Eenmaal thuis aangekomen had ik (net als gisteren) best wel koude voeten (vandaag was het zelfs nog iets kouder dan gisteren). Gelukkig was er niet al te veel wind, waardoor ik wel lekker op kon schieten (ik had dus minder lang koude voeten).

Thuisgekomen eerst maar even de voetjes laten ontdooien en daarna lekker gedoucht. M'n voeten waren nl. zo koud dat ik ze haast niet meer kon voelen, en ik had nog wel 2 paar sokken aan. Heeft iemand een goed tip, om koude voeten te voorkomen? Want koude voeten is (momenteel) nog het enige nadeel van (in de winter) ligfietsen.

Al met al toch weer veel kilometers gemaakt dit weekend:

Zaterdag (heenweg)
Afstand: 53,21 km
Gereden tijd: 1:59:41
Gemiddelde snelheid: 26,67 km/h
Maximum snelheid: 39,79 km/h
Gemiddelde cadans: 86

Zaterdagavond (naar m'n broertje)
Afstand: 6,78 km
Gereden tijd: 17:03
Gemiddelde snelheid: 23,88 km/h
Maximum snelheid: 30,02 km/h
Gemiddelde cadans: 87

Zondag (terugweg)
Afstand: 62,50 km
Gereden tijd: 2:18:51
Gemiddelde snelheid: 27,01 km/h
Maximum snelheid: 38,95 km/h
Gemiddelde cadans: 86

Totaal gereden dit weekend: 122,49 km
Totaal gereden: 1293 km

3 reacties

Anonymous's picture
Anonymous (niet geverifieerd)
Je moet winddichte schoenen

Je moet winddichte schoenen hebben. met mij fietsschoenen heb ik ook gauw last van koude voeten. Ik heb winddichte schoenen en dan geen centje pijn.

Dit iets
http://versatile021.blogspot.com/2008/08/nieuwe-schoenen

XL-Network's picture
XL-Network (niet geverifieerd)
Oeh, da's wel een idee, ik

Oeh, da's wel een idee, ik heb nu de Sidi MTB Eagle 5 (Silver-Titanium), zie: http://www.xl-network.com/blogs/xl-network/2008/08/fietsaccessoires

Op zich is het wel een idee om 'winterschoenen' te kopen. Voor m'n woonwerk verkeer is het geen probleem (da's nog geen 30 min. fietsen), m'n voeten overleven dat wel. Langere tochten (zoals gisteren en vandaag) is minder fijn.

Misschien dat 'oude kranten' er in stoppen helpt, of anders... tja, voetverwarming (bestaat ook las ik).

Mick's picture
Mick (niet geverifieerd)
Er zijn bij de fietsenhandel

Er zijn bij de fietsenhandel neopreen 'overschoentjes' te koop die goed isoleren en geen vocht opnemen:Dat scheelt echt 'n slok op 'n borrel!
Ze worden ook in de schaatssport gebruikt maar de variant waar ik op doel bijvoorbeeld:
http://www.featherbikes.nl/product_info.php?products_id=993
Of 'no worry's' 'n (tweede hands) velomobiel erbij voor de wintermaanden!