dec
25

Ik heb (zoals jullie misschien weten) een Apple MacBook Pro en daarbij de diverse accessoires. Maar 1 ding had ik eigenlijk nog niet goed op orde, en dat is de backup. Vandaar dat ik een Time Capsule (ook van Apple) besteld heb. Dit is een WiFi router met een ingebouwde hardeschijf van 1TB (5x zo groot dan de schijf in m'n MacBook a 200GB). In OS X zit een programma (Time Machine) waarmee je heel makkelijk backup's kunt maken, en Apple zou Apple niet zijn als dit perfect samenwerkt met de Time Capsule. Nu kun je natuurlijk een externe hardeschijf kopen, dat is nl. veel goedkoper, maar ik wou het a. graag draadloos (want een externe schijf had ik al, die had ik dus ook kunnen gebruiken) en b. m'n huidige WiFi router was ook niet meer wat het geweest is. De installatie (ik heb het ding 2 dagen later ontvangen) was een fluitje van een cent. Aangezien ik dezelfde instellingen (naam en wachtwoord) gebruikt heb als het oude apparaat, hoefde ik zelfs niet eens de andere apparaten aan te passen, kwa instellingen. Met 10 minuten was de hele installatie geregeld. Het koste bijna meer tijd om het ding uit te pakken. Over uitpakken gesproken... hieronder een kleine 'unboxing'. Veel plezier!

2 reacties

Arjenvandam.nl's picture
Arjenvandam.nl (niet geverifieerd)
Wat een gezellig apparaat

Wat een gezellig apparaat Wilfred maar hoe zit het nu met de performance dan? Gaat het wel een beetje vlot, als ik draadloos probeer te streamen met een G verbinding daan hapert ie even kort na 15 seconden, heb je geen last van zeker?

XL-Network's picture
XL-Network (niet geverifieerd)
Op zich heb ik geen

Op zich heb ik geen problemen. Wel duurt de eerste keer backuppen met Time Machine vrij lang, maar ja, wat wil je ook... d'r moet zo'n 150 GB over de lijn, en dat duurt draadloos eventjes. Maar na 1 nachtje was hij klaar.

Wat betreft het haperen. Ik heb ook een Apple TV en een Airport Express. Hier mee kun je vanaf je Mac muziek streamen richting bv. de woonkamer of slaapkamer. Zo af en toe wil het wel eens haperen, zodat er een paar seconden niets te horen is. Het ligt er ook aan waarmee je wil streamen (welk programma). Ik neem het iig. voor lief, want voor de rest bevalt hij prima.